Nema kockanja sa Srpskom

0

Boračka organizacija opštine Pale poručuje da nikome neće dozvoliti da se kocka sa Republikom Srpskom i ističe da daje punu podršku političkim subjektima i institucijama Srpske u očuvanju njene ustavne pozicije i imena.
Osudivši najavljenu inicijativu SDA o preispitivanju naziva Republika Srpska, iz Boračke organizacije Pale navode da je ta stranka “duboko zaglibljena u blato prošlosti i pokazuje destruktivno djelovanje u kontinuitetu”.

“Republika Srpska je dejtonska i ustavna katagorija i odbacujemo sve metode pritisaka u uslovljavanja prema Srpskoj”, navodi se u saopštenju Boračke organizacije Pale.

u saopštenju se izražava zadovoljstvo jedinstvom koje su na jučerašnjem sastanku pokazali srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i lideri svih političkih stranaka zastupljenih u parlamentima Srpske i BiH, povodom udara na ustavnu poziciju Republike Srpske.

“U ime svih žrtva datih za odbranu Republike Srpske, za koju je data ogromna krv, poručujemo da nećemo dozvoliti nikome da se kocka sa našom najvrednijom tekovinom”, poručuju iz Boračka organizacija opštine Pale.

Stranka demokratske akcije saopštila je da će posredstvom svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

Nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, lideri svih srpskih parlamentarnih stranaka u BiH poručili su juče da će, ukoliko apelacija SDA o preispitivanju naziva Republika Srpska bude podnesena, a Ustavni sud BiH prihvati da je razmatra, to smatrati flagrantnim kršenjem Dejtonskog mirovnog sporazuma i zatražiti održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Srpske na kojoj će donijeti odluku o budućem statusu Republike i njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments