Nema gradnje azila za pse u Miljevićima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je danas okupljenim građanima mjesne zajednice Vraca da opštinska uprava neće dozvoliti gradnju azila za pse u Miljevićima, gdje se nalaze Vojničko groblje i Spomen-kosturnica.

„Razumijem zabrinutost građana da u blizini njihovih kuća bude izgrađen azil za pse koji može uticati na bezbjednost ljudi i samu okolinu“, rekao je on i dodao da je opštinska uprava već odbila zahtjev za dobijanje građevinske dozvole za gradnju azila.

Ćosić je ponovio da opština nikada neće bilo kom investitoru ili nevladinoj organizaciji izdati građevinsku dozvolu, a više je razloga za to – blizina urbanog naselja, blizina Spomen-kosturnice, gradskog groblja, a postoji i opasnost od pokretanja klizišta koje bi ugrozilo kuće.

On kaže da je spreman da sa bilo kojom nevladinom organizacijom razgovara o alternativnoj lokaciji, ali na ovoj parceli se ne može graditi azil za pse.

Sekretar mjesne zajednice Vraca Branko Mijatović istakao je da stanovnici nisu protiv azila za pse, ali lokacija koja je uzeta za gradnju ugrožava živote građana i naselje.

„Mi smo protiv azila na ovom mjestu u interesu naše djece i želimo da zabranimo njegovu gradnju“, istakao je on i dodao da su se žalili opštini i kada nije dobijena dozvola za gradnju investitor se žalio nadležnom ministarstvu koje će poslati inspektore da utvrde da li je ovo pogodno mjesto za gradnju azila.

Mijatović je naglasio da će građani, kada dođe inspektor, razgovarati i sa njim i iznijeti mu svoje argumente protiv gradnje azila.

Blagoje Spajić, čija se kuća nalazi uz plac gdje je planirana izgradnja azila za pse, kaže da građani to neće dozvoliti jer su im ugrožene kuće zbog klizišta koje se pojavilo prilikom izvođenja zemljanih radova na ovoj parceli.

Slobodan Ristić naglašava da građani nisu protiv životinja, ali da se azil ne može praviti u naseljenom mjestu i između dva groblja.

On kaže da se azil može praviti na nekom drugom mjestu, ali građani neće dozvoliti njegovu gradnju na ovoj parceli koja je vlasništvo Jove Dugonjavca koji tu ne živi, a koji je zemljište dao pod zakup nevladinoj organizaciji koja želi da gradi azil.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare