Nedovoljan parking ispred bolnice veliki problem

0
Nedovoljan parking ispred bolnice veliki problem

FOČA – Nedostatak parking-mjesta ispred Univerzitetske bolnice Foča zbog kojeg su česti kolapsi u saobraćaju predstavlja veliki problem u ovoj opštini, ističu u fočanskoj policiji.
Zbog nedovoljnog broja parkinga, vozači automobile ostavljaju na uskom lokalnom putu prema Jošanici i na drugim nedozvoljenim mjestima, pa su ispred samog ulaza u bolnicu česte gužve.

Prostor ispred bolničke kapije mali je da bi primio automobile zaposlenih u bolnici, pacijenata, studenata Medicinskog fakulteta, građana koji dolaze u posjete, a problem je još izraženiji u vrijeme sprovoda koji kreću od bolnice, jer se u bolničkom krugu nalazi mrtvačnica.

U policiji kažu da nisu rijetke situacije kada se napravi gužva zbog koje ni sprovod, a nekada ni vozila hitne pomoći, nisu u mogućnosti da prođu.

Saobraćajna policija svakodnevno sankcioniše nedozvoljeno parkiranje ispred bolnice, ali je potrebno hitno nešto preduzeti za rješavanje problema, na šta je ukazano i na konstitutivnoj sjednici opštinskog Savjeta za bezbjednost saobraćaja, koji je nedavno osnovan odlukom Skupštine opštine Foča.

U posljednje četiri godine lokalna uprava je parking ispred bolnice povećala za 51 mjesto, a naplatu povjerila Boračkoj organizaciji, ali je očigledno da, usljed stalnog povećanja frekvencije saobraćaja, nedostoje još prostora.

Predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja Branka Salamadija kaže da je potrebno proširiti dionicu puta prema Jošanici do Medicinskog fakulteta, te dodatno proširiti postojeći parking.

„Pokušaćemo da ubrzamo rješavanje tog problema, mada znamo da su određene aktivnosti več počele. Preporuka je da se izgradi još parking-mjesta i da se proširi saobraćajnica prema Jošanici, koja je usko grlo, a o čemu je bilo riječi i na sjednici lokalnog parlamenta“, rekla je Salamadija, koja je i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Ona je napomenula da je za proširenje saobraćajnice potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose, dok u proširenje parkinga treba krenuti što prije.

Policija je Savjetu za bezbjednost saobraćaja ukazala i na problem kretanja stoke po magistralama prema Šćepan Polju i Tjentištu.

U ljetnim mjesecima stoka planduje po tunelima i kreće se bez nadzora po kolovozu, zbog čega dolazi do saobraćajnih nezgoda.

Iz policije su upozorili vlasnike stoke da povedu više pažnje i najavili da će od početka turističke sezone preduzimati represivne mjere.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments