Nedostatak prostora za grobna mjesta

0
Nedostatak prostora za grobna mjesta
Arhiv

ISTOČNO SARAJEVO – Za Komunalno preduzeće „Sveti Marko“ iz Istočnog Novog Sarajeva rješavanje nedostatka prostora za grobna mjesta predstavlja prioritet i neophodno je obezbijediti prostor za duži period, rekla je Srni direktor ovog preduzeća Branka Obućina.
„Proširenje groblja je stalni problem duži niz godina sa kojim se borimo i pokušavamo pronaći neko dugoročnije rješenje“, naglasila je Obućina.

Obućina ističe da je u Gradskom groblju „Vraca“ obezbijeđen prostor za tekuću godinu, ali je već u ovoj godini potrebno izvršiti pripremu novog proširenja.

„Pružamo sve vrste pogrebnih usluga /osim usluga krematorijuma/ uz cijene koje su prihvatljive za standard stanovništva. Određen broj ljudi odlučuje se za rezervaciju jednog grobnog mjesta sa betonskom coklom i pet godina održavanja koje košta 748 KM, a dva grobna mjesta /duplo grobno mjesto/, sa betonskom coklom i pet godina održavanja košta 1.440 KM“, navela je Obućina.

Ona dodaje da je u nadležnosti Komunalnog preduzeća „Sveti Marko“ iz Istočnog Novog Sarajeva održavanje i upravljanje Gradskim grobljem Vraca u ovoj lokalnoj zajednici, u okviru kojeg je i vojničko groblje.

„Sveti Marko“ održava i vojnički dio groblja u mjesnom groblju Vranješ, groblje Crkvice – centralno groblje u opštini Istočna Ilidža i groblje Kasindo – mjesno groblje.

U 2017. godini kroz knjige umrlih, koje vodi preduzeće „Sveti Marko“ Istočno Novo Sarajevo, evidentirano je 637 sahrana, a u 2016. godini 613.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments