Nedostatak prostora najveći problem vrtića „Čika Jova Zmaj“

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i savjetnik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Dragica Radović posjetili su danas Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ povodom „Nedjelje djeteta“, čiji je ovogodišnji slogan „Porodica na prvom mjestu“.
Mašić je podsjetio da je najveći problem ove ustanove nedostatak prostora, te da lokalna uprava nastoji da ga riješi.

„Naša je obaveza da to završimo. Očekujemo da ćemo u tome imati podršku Vlade Republike Srpske, ali i predsjednika Srpske Milorada Dodika“, rekao je Mašić, koji je mališane u vrtiću obradovao slatkišima.

Direktor vrtića Slađana Vladičić kaže da se u ovoj ustanovi trenutno vaspitava 150 djece, a da je lista čekanja iz dana u dan sve veća.

„Već smo preduzeli određene radnje, a i lokalni parlament je usvojio našu inicijativu za proširenje kapacitete, tako da svi razumiju problem u kojem se nalazimo“, rekla je Vladičićeva.

Savjetnik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Dragica Radović rekla je da interesi i prava djece ne mogu i ne smiju da budu zanemareni.

„Najvažniju ulogu u tome ima porodica koja ima ima mogućnost da odgovori različitim potrebama djeteta u svim fazama njegovog odrastanja“, navela je Radovićeva.

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ obilježava „Nedjelju djeteta“ nizom manifestacija i kreativnih sadržaja s ciljem skretanja pažnje na osnovna prava najmlađih, ali i ukazivanje na važnu ulogu porodice u njihovom ukupnom razvoju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare