Nedostaje novca za rekonstrukciju vodovoda

0

KALINOVIK – Načelnik Opštine Kalinovik Milena Komlenović izjavila je Srni da je trenutni glavni problem u ovoj lokalnoj zajednici rekonstrukcija cjevovoda na glavnom vodovodu, za šta opština nema dovoljno finansijskih sredstava.

„Taj cjevovod je bombardovan u ratu, u jako je lošem stanju, vrijednost rekonstrukcije premašuje budžetske mogućnosti, a nismo uspjeli ući u kreditni program Vlade Srpske. Cjevovod je dug nepunih 12 kilometara i mora se završiti prije zime, jer ćemo u suprotnom imati velikih problema“, rekla je Komlenovićeva.

Prema njenim riječima, za ovaj projekat, opština će aplicirati kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

„Kada je riječ o aktuelnostima u opštini, u toku je izgradnja četiri stambene jedinice za interno raseljena lica, u toku su radovi na izgradnji crkvene kapele, a radi se i na rekontrukciji lokalnih puteva“, navela je Komlenovićeva.

Ona je naglasila da da su formalno završene aktivnosti na programu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca, ali da rezultati nisu zadovoljavajući jer nije bilo sveobuhvatne rang-liste korisnika.

„Želimo da proširiimo listu za što tražimo saglasnost resornog Ministarstva“, rekla je ona.

Komlenovićeva je istakla da je opština u budžetskom ozbiljnom problemu zbog odluke Vlade Republike Srpske o smanjenju koeficijenta raspodjele PDV-a zbog čega će opština imati 200.000 KM manje priliva u budžetu do kraja godine.

„Mi smo jedna od najviše pogođenih opština tom odlkukom, ovo će nas usporiti u investicijima. Nespremno smo dočekali tu odluku i ne znamo kako izaći iz ove situacije“, zaključila je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments