Ne zaboraviti ljude sa branika otadžbine

0

VIŠEGRAD – Nikad ne smiju biti zaboravljeni oni koji su bili na braniku otadžbine Republike Sropske, istaknuto je na prijemu koji je povodom Dana Republike upriličio načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković za predstavnike Boračke organizacije, bivših komandanata i komandira Višegradske brigade Vojske Republike Srpske /VRS/ i policije, kao i logoraša.


„Iznenađeni smo prijemom kod načelnika, koji se sjetio nas boraca, i nadamo se da će ideje koje smo mu iznijeli doprinijeti još boljem položaju boračkih kategorija“, rekao je bivši komandant Višegradske brigade VRS Luka Dragićević.

Načelnik opštine organizovao je prijem i za nekadašnje čelne ljude višegradske privrede koji su podsjetili da su preduzeća tih ratnih dana proizvodila da bi se obezbijedili pripadnici VRS na frontu, a u poslijeratnom periodu da se stambeno smjeste brojne izbjeglice i prehrani stanovništvo.

Mišković je rekao da je u vremenu od 1992. do 1996. godine bio predsjednik i potpredsjednik Izvršnog odbora Skupštine opštine i da je sarađivao sa poslovnim ljudima.

„Poznato mi je koliko su i oni učestvovali u naporima da se Višegrad odbrani i u stvaranju Republike Srpske“, dodao je Mišković.

Biši direktor preduzeća „Terpentin“ Sekula Pecikoza je izrazio spremnost da rukovodioci firmi koji su sticali iskustvo prije, tokom i poslije rata pomognu oživljavanju posrnulih preduzeća.

Uoči Dana i krsne slave Republike Srpske, Mišković je razgovarao sa članovima porodica sa četvoro i više djece posebno o problemu zapošljavanja.

Mišković je potvrdio da u Višegradu žive 22 porodice sa četvoro i više djece gdje niko od članova ne radi, a isti broj porodica gdje je zaposlen samo jedan od ukućana.

„Potrudićemo se da prioritetno pomognemo tim porodicama kod zapošljavanja ali i oko stambenog zbrinjavanja i zdravstvenog osiguranja“, rekao je Mišković.

Nikola Janjić je rekao da ima četvoro djece, da niko nije zaposlen i želja mu je da bar jedno od njih dobije radnu knjižicu.

„Imam petoro djece, a niko u kući, uključujući i mene, nema stalno zaposlenje, pa očekujem od vlasti da mi pomogne“, rekao je Stojan Tošić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare