Ne jenjava interesovanje za Sutjesku i rafting Tarom

0

FOČA – Najveće interesovanje na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu bilo je za Nacionalni park „Sutjesku“ i rafting na rijeci Tari, a brojni posjetioci mogli su da se upoznaju o kompletnoj fočanskoj ponudi, naveli su u Turističkoj organizaciji opštine Foča.

Direktor Turističke organizacije LJeposava Đajić rekao je da i dalje najviše turista u Foču dolazi iz Srbije, te da je zbog toga izuzetno važan nastup na beogradskom sajmu, na kojem su predstavili i novu brošuru sa svim potencijalima, smještajnim kapacitetima i informacijama o bogatoj ponudi ovog kraja.

Ona ističe da Nacionalni park „Sutjeska“, sa prašumom Perućica, najvišim vrhom u BiH Maglićem, Zelengorom sa „gorskim očima“, spomen-kompleksom Bitke na Sutjesci i sportsko-rekreativnim centrom na Tjentištu, prednjači u turističkoj ponudi Foče.

„Najviše posjetilaca želi upravo tu da dođe, interesuju ih pojedinačne ture, planinski turizam, a ove godine najviše su se interesovali koliko je Sutjeska odlična za boravak sportista, za sportske pripreme fudbalskih ekipa, ali i za fakultatitivne izlete“, navodi Đajićeva.

On je dodala da nakon Srbije, po broju turista koji dolaze u Foču, slijede Hrvatska, Slovenija, Češka i druge zemlje Evrope, a da ih uz Nacionalni park „Sutjesku“ najviše privlači rafting Tarom i Drinom.

„Spust gumenim čamcima kroz najveći kanjon u Evropi ne prestaje da bude fokus interesovanja domaćih i stranih gostiju. Dosta posjetilaca već je bilo na raftingu, ali žele da dođu ponovo, pa ih zanima smještaj i obilazak drugih destinacija“, rekla je Đajićeva.

Iz fočanske Turističke organizcije turistima preporučuju i obilazak pješčanih piramida kod Foče – prirodnog fenomena nalik „Đavoljoj varoši“ u Srbiji, kao i pećine Ledenjača, koja je spomenik prirode, te posjetu Muzeju „Stara Hercegovina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare