Ne dolaziti iz drugih lokalnih zajednica

0

VIŠEGRAD – Opštinski Štab za vanredne situacije Višegrad preporučio je da se ne dolazi iz drugih opština i gradova u ovu lokalnu zajednicu, radi zaštite tokom trajanja epidemije virusa korona, potvrđeno je Srni nakon današnje sjednice Štaba.

Iz Štaba navode da će sva lica koja dolaze u Višegrad iz drugih gradova biti u kućnoj izolaciji 14 dana i da je neophodno da se prilikom dolaska jave u Dom zdravlja Višegrad.

U Štabu su saopštili da su 32 lica u izolaciji, 17 je u karantinu lokalne zajednice, a 276 osoba je završilo sa medicinskim nadzorom.

„Urađeno je 11 testova na virus korona licima koji su smještena u karantin lokalne zajednice“, naglašeno je na Štabu.

Opštinski Štab za vanredne situacije je, usljed primjetnog broja ljudi u grupama, kao i nepoštovanja reda ispred banaka, upozorio građane da se ne opuštaju, da nose zaštitne maske, po pravilima kako je ranije navedeno jer će svi koji ne budu poštovali pravila biti upozoreni.

Zbog učestale pojave neizdavanja fiskalnih računa za vrijeme trajanja virusa korona biće pojačane kontrole tržnih inspektora.

U Štabu je potvrđeno da gradska pijaca neće raditi do daljeg, a frizerski saloni i butici od sutra ponovo neće moći da rade, zbog sprečavanja pojave i širenja virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare