Naučni skup o siromaštvu i društvenom razvoju

0

Na Palama sutra počinje dvodnevni međunarodni naučni skup „Siromaštvo i društveni razvoj“, koji organizuje Sociološko društvo Republike Srpske.


Riječ je o sedmom naučnom skupu kojeg ovo društvo organizuje, a sutra, prvog dana skupa, priliku da predstave svoje radove i diskutuju o ovoj aktuelnoj temi, imaće 25 učesnika iz Srbije, Rusije, SAD, i BiH, najavljeno je iz Sociološkog društva Republike Srpske.

Tradicionalno, svake druge godine, Sociološko društvo Republike Srpske organizuje naučni skup sociologa.

Na prethodnim skupovima učestvovali su eminentni naučnici iz regije, poput Mihajla Popovića, Mihaila Markovića, Slobodana Antonića, Petra Opalića, LJubiše Mitrovića, Bože Miloševića, Ivana Cvitkovića, Gordane Vuksanović, Dragane Stjepanović-Zaharijevski.

Sociološko društvo Republike Srpske sprovelo je i dva značajna istraživanja, „Perspektive mladih u nauci društva u tranziciji“ 2006. godine i „Obrazovanje i zapošljavanje u Republici Srpskoj“ 2008. godine.

Radovi prezentovani na skupu na Palama, koji prođu recenziju, biće štampani u ovogodišnjem izdanju naučnog časopisa Sociološki godišnjak.

Od 2004. godine Društvo je izdavač časopisa Sociološki godišnjak koji ima status naučnog časopisa na listama Ministarstva nauke Republike Srbije i Ministarstva za nauku i tehnologiju Republike Srpske.

U prethodnih devet brojeva objavljeno je više od 200 radova, na srpskom i engleskom jeziku, eminentnih naučnika iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Švedske i SAD.

Cilj časopisa je i promociju mladih istraživača, a posebna pažnja se poklanja kadrovima Univerziteta u Republici Srpskoj.

Skup počinje sutra u 9.00 časova u hotelu „Damis“ na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare