Nastupio ansambl „Kolo“

0

MILIĆI – Nacionalni folklorni ansambl „Kolo“ iz Beograda završio je turneju po Republici Srpskoj nastupom u Sportskoj dvorani u Milićima, koji je privukao veliki broj ljubitelja folklornih igara iz Zvornika, Vlasenice, Šekovića i opštine domaćina.

Direktor ansambla Dragan Milinković izjavio je Srni da je „Kolo“ folklorna reprezentacija Srbije, koja okuplja oko 100 profesionalaca, igrača, muzičara i koreografa, dodavši da je program ansambla veoma raznolik.

„Publika je videla dosta regiona Srbije, ali i Hercegovinu i Grmeč, sa pevanjem i svim onim što Nacionalni ansambl čini jednim od deset u svetu. Postoji već 65 godina i upravo ova turneja je prvi čin obeležavanja tog velikog jubileja“, rekao je sinoć Milinković.

Predsjednik Skupštine opštine Milići Branislav Spasojević izjavio je Srni da je gostovanje ansambla u Milićima obezbijeđeno zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Srbije.

„Ovo je veoma značajan događaj za naš prostor. Opština Milići je objeručke prihvatila ponudu da se ovo gostovanje desi baš ovdje i mislim da su svi večeras bili zadovoljni onim što su vidjeli“, rekao je Spasojević.

Beogradski ansambl je tokom turneje u Srpskoj nastupio i u Trebinju, Foči i na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare