Nastupilo Narodno pozorište Republike Srpske

0

MILIĆI – Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske izveli su u Milićima predstavu „Posljednji mejdan Petra Kočića“, autora Vuleta Žurića, u režiji Nebojše Bradića.
Predstava je izvedena sinoć u Domu rudara, u okviru manifestacije „Dani Milutina Milankovića“, koja se održava u Milićima do 12. maja.

„Riječ je o drami čija je radnja smještena u okupirani Beograd, a priča o posljednjim godinama Kočićeva života“, izjavio je Srni glumac Željko Erkić, koji u predstavi tumači lik Petra Kočića.

Erkić je rekao da je premijera ove predstave održana 18. oktobra prošle godine na otvaranju nove pozorišne sezone Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

„Ovo je prvi put da gostujemo van naše matične kuće i to ovdje, u mom rodnom mjestu“, dodao je Erkić.

Manifestacija „Dani Milutina Milankovića“ održava se u Milićima treću godinu zaredom, u znak poštovanja prema ovom srpskom velikanu, ali i kao praznik milićkog Srednjoškolskog centra, koji nosi njegovo ime.

U okviru manifestacije, za danas je u Domu rudara najavljen nastup recitatora, muzičara, horova i folklornih ansambala iz Milića i susjednih opština, a sutra će biti prikazan dokumentarni film „Putnik kroz vasionu i vijekove“, režisera Dušana Vulekovića.

Posljednjeg dana manifestacije, u petak, 12. maja, biće održane sportske aktivnosti učenika Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Milutin Milanković“.
Organizator manifestacije je SŠC „Milutin Milanković“, a pokrovitelji opština Milići i Kompanija „Boksit“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare