Nastupili folklorni ansambli

0

MILIĆI – Nastupom folklornih ansambla Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva „Prosvjeta“ iz Vlasenice, te kulturno-umjetničkih društava „Boksit“ iz Milića, „Sveti Đorđe“ iz Šekovića i „Sveti Sava“ iz Zvornika, u Domu rudara u Milićima nastavljena je manifestacija „Dani Milutina Milankovića“, organizovana u čast velikog srpskog i svjetskog naučnika.

Veče folklora upriličeno je večeras udruženim naporima Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića, koji je organizator ove kulturno-sportske manifestacije, i Kompanije „Boksit“, kao glavnog pokrovitelja „Dana Milutina Milankovića“.

Član Upravnog odbora Kulturno-umjetničkog i sportskog društva „Boksit“ iz Milića Jelena Pantić rekla je da je to društvo formirano u februaru ove godine.

„U Milićima su i ranije postojala kulturno-umjetnička društva koja su dobro radila, ali zbog finansijskih problema brzo su se gasila. Sada je prvi put finansiranje društva preuzela u potpunosti Kompanija `Boksit`, što nam uliva sigurnost da će društvo imati kontinuitet u radu“, rekla je Pantićeva.

„Dani Milutina Milankovića“ biće nastavljeni u ponedjeljak, 18. maja, utakmicom veterana fudbalskih klubova „Boksit“ i „Vojvodina“ iz Novog Sada, 22. maja u Domu rudara nastupiće Narodno pozorište Republike Srpske, 24. i 25. maja biće održano književno veče, a 29. maja, posljednjeg dana manifestacije, gosti Milićana biće orkestar harmonikaša iz Ugljevika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare