Nastupili folklorni ansambli

0

MILIĆI – Nastupom folklornih ansambla Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva “Prosvjeta” iz Vlasenice, te kulturno-umjetničkih društava “Boksit” iz Milića, “Sveti Đorđe” iz Šekovića i “Sveti Sava” iz Zvornika, u Domu rudara u Milićima nastavljena je manifestacija “Dani Milutina Milankovića”, organizovana u čast velikog srpskog i svjetskog naučnika.

Veče folklora upriličeno je večeras udruženim naporima Srednjoškolskog centra “Milutin Milanković” iz Milića, koji je organizator ove kulturno-sportske manifestacije, i Kompanije “Boksit”, kao glavnog pokrovitelja “Dana Milutina Milankovića”.

Član Upravnog odbora Kulturno-umjetničkog i sportskog društva “Boksit” iz Milića Jelena Pantić rekla je da je to društvo formirano u februaru ove godine.

“U Milićima su i ranije postojala kulturno-umjetnička društva koja su dobro radila, ali zbog finansijskih problema brzo su se gasila. Sada je prvi put finansiranje društva preuzela u potpunosti Kompanija `Boksit`, što nam uliva sigurnost da će društvo imati kontinuitet u radu”, rekla je Pantićeva.

“Dani Milutina Milankovića” biće nastavljeni u ponedjeljak, 18. maja, utakmicom veterana fudbalskih klubova “Boksit” i “Vojvodina” iz Novog Sada, 22. maja u Domu rudara nastupiće Narodno pozorište Republike Srpske, 24. i 25. maja biće održano književno veče, a 29. maja, posljednjeg dana manifestacije, gosti Milićana biće orkestar harmonikaša iz Ugljevika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments