Nastup sa njemačkom evrovizijskom pjesmom „Glorijus „

0

Na festivalu „Ritam Evrope“ mladi sa Pala Jovana Gligorić, Andrea Pandurević, Marija Ninković i Nika Dimić kao plesačica izvešće pjesmu „Glorijus“ sa kojom je NJemačka učestvovala na Evroviziji, najavio je izvršni direktor programa festivala David Makević.

Makević je rekao na konferenciji za novinare na Palama da je ovaj festival, na kojem djeca iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske pjevaju pjesme sa Evrovizije, prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te da svaka lokalna samouprava predstavlja jednu zemlju koju joj organizator odredi.

„Uključili smo ovu opštinu u realizaciju našeg TV formata `Ritam Evrope` i tako su Pale ušle u 15 gradova i opština s ciljem podsticanja mladih talenata“, istakao je Makević i dodao da će djeca sa Pala pjevati na njemačkom jeziku.

On je naglasio da je cio projekat besplatan za odabranu djecu i njihove roditelje, čime se ističe jedan društvenoodgovorni pokazatelj, te najavio da će zajedno sa učesnicima do septembra organizovani edukaciju za što kvalitetnije predstavljanje kako svojih talenata, tako i lokalne samouprave.

Makević je zahvalio načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, koji je omogućio djeci i građanima jedan ovakav televizijski format.

Jugović je naglasio da se lokalna zajednica nijednog trenutka nije dvoumila da li da podrži ovakav projekat, te zahvalio organizatorima manifestacije.

„Sama činjenica da su Pale među 15 gradova koji učestvuju u projektu dovoljno govori o senzibilitetu lokalne zajednice jer ćemo podržati projekat finansijski i moralno. Žao nam je jedino zbog virusa korona jer bi broj učesnika bio veći. Nadamo se da će neko od ovih naših mladih nada ostvariti svoje snove“, naveo je Jugović, poželjevši mnogo uspjeha svim učesnicima.

Učesnici programa „Ritam Evrope“ naveli su da im je čast što će predstavljati opštinu Pale, da će dati sve od sebe jer su sjajna ekipa i imaju veliki potencijal, te da se nadaju da će i pobijediti.

„Ritam Evrope“ je takmičenje na kojem djeca iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske pjevaju pjesme sa Evrovizije, a koje se, između ostalog, emituje na Radio-televiziji Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare