Nastavljena vakcinacija prioritetnih kategorija

0

U paljanskom Domu zdravlja danas je nastavljena imunizacija prioritetnih kategorija nakon što je Dom zdravlja dobio 350 doza ruske vakcine „sputnjik ve“, rekao je doktor ove zdravstvene ustanove Rade Lončar.

On je izjavio novinarima da se vakciniše stanovništvo starije od 65 godina, i da su to pacijenti koji su naručeni preko timova porodične medicine.

„Vakcinisaćemo danas pola, a ostatak pacijenata sutra. Danas je planirana i revakcina 77 lica vakcinom kineskog proizvođača `Sinovak`. Nijedan pacijenat nije prijavio neželjeno dejstvo nakon prve doze vakcine“, istakao je Lončar.

Dušanka Đukić /76/ koja je danas revakcinisana vakcinom kineskog proizvođača „Sinovak“ kaže da se osjeća dobro, te da nije imala neželjenih reakcija.

Ona je preporučila svim penzionerima da se vakcinišu kako bi izbjegli odlaske u bolnice i na taj način smanjili gužve u zdravstvenim ustanovama.

Dom zdravlja Pale vakcinisao je do sada 412 lica, od kojih je 75 revakcinisano, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

U prethodnom periodu, na Palama su vakcinisani radnici Doma zdravlja, kao i korisnici usluga i zaposleni u Domu za starija lica „Natura“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare