Nastavljen projekat suzbijanja maloljetničke delinkvencije

1

„Forum teatar“ iz Istočnog Sarajeva nastavlja realizaciju projekta „Mladi u akciji“ koji se odnosi na razvijanje i sprovođenje programa za suzbijanje maloljetničke delinkvencije.

Nakon onlajn aktivnosti, tokom perioda epidemije virusa korona projekat će biti nastavljen sa članovima Kluba mladih Pale i učenicima paljanskog Srednjoškolskog centra u Sportskom centru „Peki“, saopšteno je iz „Forum teatra“.

Projekat podržava opština Pale u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu, koji finansira EU, a realizuje UNDP-a.

U saopštenju se navodi da se projekat realizuje u saradnji sa Srednjoškolskim centrom Pale od novembra prošle godine s ciljem promocije zdravog načina života i podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti kod mladića i djevojaka, edukacijom o temama koje imaju veliki društveni značaj.

Mladi vršnjački edukatori, članovi Kluba mladih, tokom dosadašnje realizacije projekta prošli su dva ciklusa edukacije, a realizovane su 42 radionice.

Koordinator projekta Aleksandra Mitrić Štifanić rekla je da su radionice održane u Sportskom centru „Peki“ Pale, za manji broj djece, da bi bile ispoštovane mjere zaštite od virusa korona.

„Nakon novih mjera Vlade Republike Srpske o javnim okupljanjima, stekli su se uslovi da realizujemo preostale aktivnosti projekta, koje zbog metodologije rada nisu mogle da budu realizovane onlajn“, navela je Štifanićeva.

Animator aktivnosti Kluba mladih „Pale“ Vitomir Mitrić rekao je da je zbog situacije izazvane virusom korona projekat produžen do 31. jula, te da je planirana i realizacija novinarske, video i kreativne radionice, te završna prezentacija projekta sa projekcijom dokumentarnog filma koji je nastao tokom projekta.

„Važno je da su trenutne okolnosti takve da možemo da završimo projekat, kako je i planirano“, istakao je Mitrić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako je suzbijate? Hidraulika?