Nastavljaju se ulaganja vlade u opštinu Šekovići

0
Za rekonstrukciju ulica 230.000 KM
Arhiv

ŠEKOVIĆI – Vlada Republike Srpske je, od 2006. godine do danas, po različitim osnovama u opštinu Šekovići uložila oko 40 miliona KM, dok je 4,5 miliona plasirano kroz kreditna sredstva Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske.

U Vladi Srpske Srni je rečeno da će u ovoj godini biti izdvojeno još 600 hiljada KM za izgradnju lokalne putne infrastrukture na području ove opštine.

Iz Ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Republike Srpske za ovu lokalnu zajednicu odobreno je oko 1,4 miliona KM, a najvažniji projekat u okviru ovog programa je izgradnja sportske sale pri Srednjoj školi.

Kroz Program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, na poručju opštine Šekovići stambeno su zbrinute 122 porodice, od čega izgradnjom stanova njih 33, dok je nepovratna novčana sredstva dobilo 89 porodica. Za ovu namjenu, Vlada je izdvojila više od 1,5 miliona KM.

Programom socijalnog zbrinjavanja radnika koji su procesom privatizacije, stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez posla, u ovoj opštini je zbrinuto 598 radnika iz šest preduzeća, za šta je izdvojeno više od milion KM, dok je kroz projekte zapošljavanja u proteklih deset godina zaposleno 173 lica, za šta je utrošeno oko 600 hiljada KM.

Za pomoć poplavljenom stanovništvu opštine Šekovići iz Fonda solidarnosti izdvojeno je skoro milion KM, i to putem elektronskih kartica/vaučera oko 750 hiljada, te za pomoć poplavljenim poljoprivrednicima – oko 115 hiljada, a nije izostala ni pomoć opštinskom budžetu.

U periodu od 2006. godine, za podršku lokalnoj privredi izdvojeno je oko 1,3 miliona KM, od čega je 940 hiljada usmjereno ka podsticanju izvoza, 185 hiljada za subvenciju električne energije socijalnim kategorijama, 60 hiljada kao podsticaj za zapošljavanje nezaposlenih lica, te 40 hiljada za sufinansiranje preduzeća na području opštine Šekovići.

Za razvoj poljoprivede u ovoj lokalnoj zajednici, od 2006. godine uloženo je više od devet miliona KM. Najznačajniji projekti u ovoj oblasti su zaštita od poplava, za šta je izdvojeno 5,7 miliona KM i izdvajanje podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u iznosu od oko dva miliona KM.

U oblast zdravstva, Vlada Srpske je u ovoj lokalnoj zajednici uložila oko 430 hiljada KM. Od toga, više od 300 hiljada KM uloženo je u adaptaciju, sanaciju, rekonstrukciju i opremanje Doma zdravlja u Šekovićima, dok je za nabavku vozila za prevoz pacijenata na dijalizu izdvojeno 60 hiljada KM.

Osim za izgradnju sportske sale pri Srednjoj školi u Šekovićima, Vlada Srpske je značajna sredstva uložila i za rekonstrukciju Osnovne škole „Jovan Dučić“, te za uvođenje informacionih sistema.

Za podršku radu omladinskih organizacija, te za sportske kolektive sa područja opštine Šekovići, od 2006. godine do danas je izdvojeno oko 190 hiljada KM, naveli su u Vladi Srpske.

Odlukama Vlade, značajna sredstva dodijeljena su za izgradnju lokalnih, te rehabilitaciju magistralnih i regionalnih puteva u ovoj lokalnoj zajednici, ukupne vrijednosti oko 21 milion KM.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare