Nastavak uspješne saradnje dvije susjedne opštine

5

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i načelnik federalne opštine Pale-Prača Almin Ćutuk razgovarali su danas o nastavku uspješne saradnje u turizmu, privredi, poljoprivredi, kao i ostalim zajedničkim oblastima ovih lokalnih zajednica.

Jugović je čestitao novoizabranom načelniku federalne opštine Pale-Prača za postignuti izborni rezultat, te izrazio nadu da će ubuduće zajednički raditi na unapređenju svojih lokalnih zajednica.

„Na sastanku smo definisali koji su to ciljevi, teme i gdje možemo zajednički nastupiti kada je riječ o pristupnim fondovima i apliciranju prema određenim fondovima. Biće mnogo toga zajedničkog, ali vrijeme će pokazati koje su to posebne ciljne grupe kako bi mogli pomoći i zajednički nastupati“, izjavio je Jugović novinarima.

Ćutuk je rekao da je današnja prva radna posjeta samo jedna u nizu koje će se desiti u narednom periodu, te da je sa Jugovićem dogovorio da imaju dobru susjedsku saradnju jer su dvije opštine koje graniče.

On je naveo da će sarađivati kada je riječ o povratnicima iz Republike Srpske i FBiH, a rješavaće infrastrukturna i ostala pitanja kako bi se povratnici mogli vratiti u svoje matične opštine.

„Putna komunikacija je jako bitna između opština. Tu je i tunel koji se radi između opština, a koji će otvoriti našu opštinu prema Goraždu“, dodao je Ćutuk.

Prema njegovim riječima, na današnjem sastanku dogovoreno je i da poljoprivrednici iz federalne opštine Pale-Prača svoje domaće proizvode ponude na tržištu opštine Pale, odnosno na Gradskoj pijaci, te da će, nakon virusa korona, saradnja biti nastavljena na mnogim međuentitetskim projektima.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina, koji je izrazio nadu da će uskoro biti započeti konkretni zajednički projekti opštine Pale i federalne opštine Pale-Prača.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dobro je da se u rukovodstvu naše Opštine, nalaze ovako uspješni, a prije svega mladi ljudi, koji su od svoje lokalne zajednice prepoznati kao primjeri svega onoga dobrog u našem narodu. Samo nastavite ovako i još više ovakvih kadrova u rukovodstva, za direktore. Biće nam sigurno bolje sa njima. 😀 😀

Ovo mora da je neka neslana šala?

Ironija. ali nalupaše minusa 😀

Ahhahaha tako je! Sta su sve postigli ovi ljudi pa to je cudo! Ne zna se ko je bio uspjesniji i vise doprinijeo zajednici, pogotovo prije clanstva u stranci 😀

Uspješno opštinsko rukovodstvo zajedno sa Načelnikom, izborili su važnu stvar, a to je da se Rektorat Univerziteta Istočno Sarajevo vrati u Pale!
Hahaha, nevjerujete😜