Nastavak radova na tunelu Stambulčić

0

Radovi na tunelu Stambulčić koji bi trebao biti završen naredne godine biće uskoro nastavljeni, nakon obustave zbog nedostatka izolacionih materijala koji su poručeni iz Italije, izjavio je danas Srni načelnik opštine Pale Slobodan Savić.

Zastoj u transportu nastao je zbog nedavnog štrajka autoprevoznika.

Savić kaže da je iz resornog ministarstva i od izvođača radova „Putevi RS“ dobio uvjeravanja da će nastavak radova uslijediti narednih dana.

Vlada Republike Srpske je prošle godine iz Razvojnog programa odobrila 10 miliona maraka za izgradnju ovog tunela između Pala i Podgraba, da bi se pred sam završetak radova pojavili nepredviđeni troškovi od sedam miliona maraka.

Vlada je odobrila preduzeću „Putevi RS“ da se zaduži za sedam miliona marak zbog završetka gradnje tunela.

Direktor „Puteva RS“ Mladen Lazendić ranije je rekao da je „uobičajeno da se pojave nepredviđeni radovi na ovakvim projektima“.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić je rekao da je nakon oštećenja dvije porodičmne kuće u blizini tunela Stambulčić formirana komisija koja će ispitati da li su oštećenja nastala od miniranja i detonacija.

Prema njegovim riječima, izvođač radova je spreman da ovim porodicama izgradi nove porodične kuće ukoliko opština obezbijedi zemljište i građevinsku dozvolu, ali opštinsk komisija prvo mora da utvrdi tačno stanje.

„Vidjećemo ko je krivac i šta treba da uradi opština, a šta izvođač radova, ukoliko je on napravio štetu“, rekao je Savić.

(www.palelive.com / Agencije)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare