Nastavak politike neutralnosti

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov saglasni su da BiH, zahvaljujući odlukama Srpske, nije uvela sankcije Rusiji uprkos brojnim pritiscima, te da će biti nastavljena politika neutralnosti koja ni na koji način ne šteti bilateralnim odnosima sa Rusijom, a daje benefite za sve građane Srpske i BiH.

Stevandić je na sastanku u Banjaluci naglasio da individualne odluke pojedinaca iz BiH na štetu Ruske Federacije ne predstavljaju zvanični stav jer nisu postignute na osnovu konsensusa tri konstitutivna naroda, te su u suprotnosti sa temeljnim principima Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

On je zahvalio ambasadoru Kalabuhovu za principijelan stav Ruske Federacije kada je riječ o primjeni i poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao osnove mira i stabilnosti u BiH.

Na sastanku je naglašen prijateljski odnos dvije zemlje koji se zasniva na međusobnom poštovanju i uvažavanju.

Tema razgovora bila je aktuelna politička situacija u Republici Srpskoj i BiH, kao i nastavak ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare