Nastavak gradnje studentskog doma i Bogoslovskog fakulteta

0

FOČA – Radovi na izgradnji studentskog doma i adaptaciji Bogoslovskog fakulteta u Foči trebalo bi da budu završeni u roku od godinu dana, rečeno je danas na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete i kulture, Direkcije za obnovu i izgradnju Republike Srpske, Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa rukovodstvom opštine Foča.

Vrijednost ove investije je 3.000.000 evra.

Gradnja studentskog doma, sa 340 mjesta, u fočanskom naselju Donje Polje počela je 2010. godine, a zbog nedostatka sredstava radovi su stali prije dvije godine, nakon pokrivanja objekta.

Predviđeno je da novo sjedište Bogoslovskog fakulteta bude u zgradi bivše direkcije drvoprerađivačkog preduzeća u stečaju „Maglić“, koju je Vlada Republike Srpske za ove potrebe kupila 2008. godine.

Sekretar Ministarstva prosvjete Branislav Radinović rekao je da su uslovi za nastavak radova stvoreni podizanjem austrijskog kredita od 10 miliona evra za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, od čega su tri miliona evra namijenjena za objekte u Foči.

„Prema dogovorenoj dinamici, radovi bi trebalo da budu okončani u roku od godinu dana, jer formalnih prepreka više ne bi trebalo da bude. Direkcija za obnovu i izgradnju, kao nadzorni organ, preuzeće svoj dio posla i nakon još jednog sastanka sa izvođačem radova – austrijskom firmom `Bilfinger Van` nastavićemo sa planiranim radovima“, rekao je Radinović.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić nada se da će studenti Bogoslovskog fakulteta početak naredne akademske godine dočekati u novim prostorijama.

„Očekujemo i da će rok od godinu dana za studentski dom biti ispoštovan, s obzirom na to da su svi uslovi obezbijeđeni, kredit je odobren, sredstva pritiču i sada je na izvođaču da posao uradi kako treba“, rekao je Mašić, napomenuvši da je opština svoj dio obaveza na vrijeme izvršila.

Pripremni radovi na oba objekta počeli su jesenas, a biće intenzivirani početkom nove građevinske sezone.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare