Nastava počinje 24. januara, nema skraćivanja časova

0

BANJALUKA – Nastava u drugom polugodištu u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara, u školskoj 2021/2022. godini, a čas će trajati 45 minuta, izjavila je pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović.

Cvijanovićeva je napomenula da nije bilo razloga za odgađanje početka nastave, jer je mali broj učenika zaražen.

Ona je za RTRS rekla da su juče iz Instituta za javno zdravstvo dobili informacije da je 68 učenika, osnovaca, pozitivno na virus, a ukupno 142 učenika u osnovnoj i srednjoj školi.

Cvijanovićeva je dodala da će se nastava održavati u skladu sa preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao što je to bio slučaj i tokom prvog polugodišta.

Podsjetila je da svi učenici moraju da nose masku, a učenici od prvog do petog razreda masku nose samo za vrijeme kretanja između časova i kada odgovaraju na času, podsjetila je i na poštovanje distance, dezinfekciju prostora.

Škole i lokalni štabovi, navela je, obavezni su da prate situaciju i ukoliko bude bilo potrebno dostave Ministarstvu prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

Cvijanovićeva je rekla da je jedan zaraženi učenik dovoljan da odjeljenje pređe na onlajn nastavu.

(www.palelive.com / Srna / Foto: SŠC Pale)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare