Nastava počinje 1. septembra, časovi 45 minuta

0

BANJALUKA – Nastava u školskoj 2021/2022. godini počinje 1. septembra u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, a časovi će trajati 45 minuta, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je na konferenciji za novinare nakon sjednice da će mali odmor trajati pet, a veliki 15 minuta, dok se produženi boravak organizuje u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo.

Trivićeva je rekla da su za učenike koji su hronični bolesnici i koji imaju mišljenje ljekara da se preporučuje nastava na daljinu, škole dužne organizovati nastavu putem upotrebe „ofis 365“ /Office 365/ edukativnih alata ili drugih platformi za učenje na daljinu.

Mjere zaštite učenika i nastavnika sprovoditi u skladu sa preporukama

BANJALUKA – Nastava u novoj školskoj godini u Republici Srpskoj počinje 1. septembra i nastavni čas će trajati 45 minuta, a mjere zaštite učenika i nastavnika biće sprovođene u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo za organizaciju nastavnog procesa, za zaposleno osoblje i za đake, navodi se u informaciji o početku školske 2021/2022. i planu organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova koju je danas usvojila Vlada Srpske.

Mali odmor traje pet minuta, a veliki odmor 15 minuta, produženi boravak i jutarnje čuvanje organizuje se u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Kad god to prilike dozvoljavaju nastavu treba organizovati na otvorenom, a kabinetsku samo kada je neophodno, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo.

Za učenike koji su hronični bolesnici i koji imaju mišljenje ljekara da se preporučuje uključivanje u nastavu na daljinu, kao i one koji zbog drugih razloga ne mogu pratiti redovnu nastavu škola je dužna organizovati nastavni proces upotrebom „ofis 365“ edukativnih alata ili drugih platformi za učenje na daljinu.

Nastavno osoblje treba da planira vrijeme za učenike koji prate nastavu na daljinu, da bude dostupno za sve informacije, pojašnjenja i drugo.

Učenicima koji pohađaju nastavu na daljinu izostanci sa nastave se ne upisuju.

Direktor škole odlučuje za koji vid podrške će se opredijeliti u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Republičkim pedagoškim zavodom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare