Naredni vikend u znaku planinara

0
Naredni vikend u znaku planinara

SOKOLAC – Na Šestom memorijalnom takmičenju „Svjetlana Ceca Komlenović“ i četvrtom kolu lige Republike Srpske u planinarskoj orijentaciji, koji će biti održani u nedjelju, 15. oktobra, na području Romanije, očekuje se učešće desetak ekipa, čime će biti završena ovogodišnja planinarska liga na nivou Republike Srpske.

Sekretar sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“ Vera Mijatović rekla je Srni da će učesnici ovog takmičenja u 9.00 časova u Vojničkom spomen-groblju položiti cvijeće na grob Svjetlane Cece Komlenović, tragično preminule uspješne takmičarke i člana „Glasinca“, a potom će u 10.00 časova početi takmičenje.

Ona je rekla da je dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim ekipama planirana u 12.00 časova.

Iz ovog društva pozivaju i sve zainteresovane ljubitelje prirode da im se pridruže, kako bi zajedno uživali u ljepotama romanijskih predjela i dali doprinos popularizaicji planinarstva.

Organizatori ovog takmičenja su Planinarski savez Republike Srpske i Planinarsko društvo „Glasinac“ Sokolac.

Dan ranije u subotu, 14. oktobra, Planinarski savez Republike Srpske od 14.00 časova organizuje pojedinačno kup takmičenje u planinarskoj orijentaciji u Rogatici, a domaćin je Planinarsko društvo „Sjemeć“ iz ovog mjesta.

Načelnik Planinarskog saveza Republike Srpske Žarko Krsmanović nada se da će na pojedinačnom kupu u Rogatici učestvovati dvadesetak takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

On je podsjetio da nakon trećeg kola Republike Srpske u planinarskoj orijentaciji prvo mjesto na tabeli zauzima Planinarsko-sportsko društvo „Stolac“ iz Višegrada sa 13 bodova, drugi je „Sjemeć“ iz Rogatice sa bodom manje, a treći „Glasinac“ sa osam bodova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare