Naredne sedmice počinje izgradnja dva objekta sa 64 stana

0
Naredne sedmice počinje izgradnja dva objekta sa 64 stana

SOKOLAC – Na Sokocu će naredne sedmice početi izgradnja dva objekta sa 64 stana za raseljena lica, vrijednosti oko tri miliona KM.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da se objekti grade u okviru projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja – Ceb dva“, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Razvojne banke Savjeta Evrope.

On je naveo da je opštini Sokolac prošle godine za ovaj projekat odobreno 2,2 miliona KM, dok će ova lokalna zajednica u izgradnju objekata uložiti oko 500.000 KM.

Bjelica kaže da će objekti biti građeni u gradskom naselju Sokolac, uz magistralni put Sarajevo-Sokolac-Zvornik, kao i da će lokalna uprava obezbijediti priključke na elektro, vodovodnu i mrežu otpadnih voda, te riješiti pitanje grijanja i putne komunikacije.

Projekat „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja“ sprovodi se na nivou BiH izgradnjom neprofitnih socijalnih stanova i stanova koji se koriste za pomoć institucijama socijalne zaštite.

Projektom „Ceb dva“ planirana je izgradnja 2.611 stambenih jedinica neprofitnog socijalnog stanovanja, a u njih će useliti više od 7.200 korisnika iz 121 kolektivnog centra u BiH.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH realizuje ovaj projekat u saradnji sa entitetskim ministarstvima za izbjeglice i raseljena lica u BiH, lokalnim vlastima i UNHCR-om.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare