Naredne godine rekonstrukcija glavne ulice

0

VIŠEGRAD – Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Višegrad Aleksandar Đukanović rekao je da će ove sedmice biti raspisan tender za rekonstrukciju glavne ulice u opštini, planirano je da se uradi zamjena vodovodnih, kanalizacionih i elektro instalacija, kao i zamjena asfalta u glavnoj i sporednim ulicama.

“Osim glavne ulice planirana je rekonstrukcija sporednih ulica koje se na nju nadovezuju, a to su ulice Majke Jugovića, Braće Jugovića, Nikole Pašića, Nikole Tesle i dio Ulice cara Lazara”, dodao je Đukanović.

On je istakao da je predviđeno da u tenderskoj dokumentaciji postupak bude otvoren 40 dana, kako bi se, s obzirom da je riječ o složenom i obimnom tenderu, ponuđači mogli kvalitetno pripremiti svu tendersku dokumentaciju.

“Početkom iduće godine očekujemo potpisivanje ugovora i nadamo se da će na proljeće početi radovi na ovoj kapitalnoj investiciji. Izvođenje radova je predviđeno u roku od dvije godine, a to je, pored Adrićgrada, najveći projekat u Višegradu u posljednje vrijeme”, rekao je Đukanović.

On je istakao da će glavna ulica biti parterno uređena, popločana granitnim pločama, dio ulica će biti asfaltiran, a dio će biti kaldrmisan, a najduži dio ulice biće i hortikulturno uređen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments