Napreduju radovi na izgradnji dječijeg igrališta i sportskih terena u naselju Obilićevo

8

Na osnovu konkursa kod Unikredit fondacije iz Milana, projekat izgradnje igrališta i sportskih terena u naselju Obilićevo na Palama, udruženja OSP iz Pala, je odabran od strane stručnog žirija u Milanu među tri u Republici Srpskoj koji su dobili podršku i među sedam u Bosni i Hercegovini.

Projektom je predviđena nabavka mobilijara i opreme, klupe, kante, sprave za djecu, table i obruči za koševe, oprema za odbojku, lopte, rasvjeta, video nadzor, uređenje i priprema zemljišta, priključak vode i sl.

Rukovodilac ovog projekta, Batrić Šekara, koji je i inicirao i napisao projekat, napravio je sastanak sa direktorima lokalnih preduzeća i načelnikom opštine Pale, koji su svako iz svog domena pružili podršku kako bi ovaj dio Pala bio urbanizovan, a djeca, omladina i građani imali prijatan javni prostor koji će koristiti za sport, rekreaciju i slobodno vrijeme.

Važno je istaći da je postojala inicijativa građana u vidu peticije da se ovaj prostor uredi i privede namjeni, a što se putem ovog projekta i angažmanom nevladine organizacije i lokalne zajednice realizuje.

Do sada je urađen značaj dio predviđenih poslova, odvezeno je i iskopano više od 50 kamiona zemlje, odvežena su dva kamiona otpada i smeća, postavljena je rasvjeta, priključena voda, zavarene polomljene konstrukcije za koševe, ofarbane sportske sprave, postavljen skoro kompletan mobilijar, klupe, kante, table za koševe sa obručima, iskopana trasa za vodu i urađeni odvodni kanali, postavljena česma, nabavljena oprema za dječije igralište, video nadzor, uređena ulazna staza i teren za dječije igralište i sl.

Posebnu zahvalnost za razumijevanje i veliku podršku u realizaciji ovog značajnog projekta za građane dugujemo načelniku opštine Pale, Bošku Jugoviću, koji se nesebično angažovao da ovaj projekat uspije.

Bitno je pomenuti i podršku direktora: EDB Pale, Aca Stanišića i paljanskog vodovda, Dejana Kojića.

Već sada djeca i omladina, kao i građani koriste ove terene. Rasvjeta je u funkciji, kao i javna česma, ali nažalost odmah su se javili i problemi u tom smislu što neodgovorni pojedinci vandalizuju prostor, lome klupe, trgaju mrežice sa koševa, pokušavaju polomiti koševe i skinuti obruče.

Apelujemo ovim putem kako na građane, tako i na nadležne da obrate veću pažnju na očuvanje javnih dobara i preduzmu adekvatne mjere kako bi ovi tereni i igralište bili dugotrajni na opštu korist.

Uskoro će biti postavljen i video nadzor koji će pomoći u očuvanju ovih terena, a nakon toga će se pristupiti postavljanju opreme za dječije igralište i odbojku koja je nabavljena.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
8 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pohvalno. Moze li negdje u centru takodje da bude teren i igraliste za djecu?

Ne može druže, to se ranije trebalo misliti prije nego su stambene i poslovne zgrade pritisnule sav raspoloživi prostor. Nema gdje, jedino da se poruši već napravljeno. Onaj ko je plaćen da misli i radi na dodijeli lokacija za zgrade je potpuno podbacio. Samo su se pravile „zgrada na zgradu“, nigdje slobodne zelene površine, parking prostori nedostaju za novosagrađene zgrade. A i sam pojam „centar“ je relativan pojam, centar se pomjera ka periferiji, zar je to problem? Naselje Luke pretenduje ne bez razloga da postanu novi centar. Škola „Srbija “ i ostali objekti u izgradnji to dokazuju. Od Luka do autobuske stanice pet minuta autom, ili 15-20 minuta pješaka, zar je to daleko.

Ima prostora I u centru ako ima dobre volje.
Recimo prostor ispod BIG BENA, kupiti zemljiste ako je privatno samo za tu namjenu.Taman da se sve generacije susrecu: mala djecica u Olimpijskom parku, djeca sa posebnim potrebama u prostoru udruzenja Sunce a veci osnovci I srednjoskolci na ovim igralistima koja bi se izgradila.Skup generacije u cilju normalnijeg zivota -igara za djecu.

Treba napraviti po jos jednu zgradu izmedju svih postojecih zgrada i na svakom parkingu

Sve je super samo treba odvojiti kosarkaski od fudbalskog terena, ne moze to zajedno

Upravo. Pohvalno je sto prave igraliste, ali ovakvi propusti mi izgledaju kao da je bitno samo da sklepaju igraliste i pokupe glasove. Moze li nekad kad se nesto pravi da se napravi kako treba, mora li sve ofrlje?

Ne znam da li je svrsen cin nacrt ovog igralista, radovi su vec krenuli, ali zaista je potrebno odvojiti kosarkaski od fudbalskog, nadam da za to jos ima sanse

zdravo, mogu li se postaviti kamere da se ne vandalizuje?

Sve je pohvalno sto se za djecu radi.
Gdje je ovo locirano?