Napreduje gradnja sabornog hrama

0

ZVORNIK – NJegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije izrazio je danas u Zvorniku zadovoljstvo tempom izgradnje Sabornog hrama u ovom gradu.

„Veoma sam zadovoljan tempom izgradnje s obzirom na prilike i neprilike u kojima živimo, socijalnu situaciju i nemaštinu. Vjerujemo da će se ono što je planirano realizovati u idućoj godini, a dogovorili smo se da 2013. godine, kada proslavljamo 1.700 godina od Milanskog edikta, obavimo pokrivanje crkve i osvećenje novih zvona“, rekao je vladika Vasilije nakon sastanka sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem.

On je izrazio zabrinutost zbog pada nataliteta na prostorima Republike Srpske, pa i na području opštine Zvornik, te je sa Stevanovićem razgovarao i načinima poboljšanja demografske slike.

Vladika Vasilije je naglasio potrebu da se izgradi put od Branjeva, preko Lokanja do Rastošnice, u opštini Sapna, u Federaciji BiH.

„Razgovarali smo i o putu koji bi trebalo da se gradi preko Lokanja za Rastošnicu i da narod može da odlazi što lakše na svoje zemljišne prostore i obrađuje svoju njivu, da ne sjedi kod kuće skrštenih ruku, nego da djelom svojih ruku zarađuje koru nasušnog hljeba“, rekao je vladika Vasilije.

Stevanović je naglasio da je za izgradnju puta Branjevo-Lokanj-Rastošnica urađeno idejno projektno rješenje, te očekuje da kompletan projekat bude izrađen na proljeće.

„Nakon toga obratićemo se raznim institucijama da pokušamo obezbijediti značajan dio sredstava da bi ušli u realizaciju projekta“, rekao je Stevanović.

On je istakao da ideje i prijedlozi vladike Vasilija uvijek nailaze na razumijevanje u lokalnoj zajednici, jer su životni i upravo su ono što treba činiti kako bi sugrađani ostali i opstali na ovim prostorima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare