Napadačima na policiju određen jednomjesečni pritvor

0

FOČA – Osnovni Sud u Foči odredio je danas pritvor od 30 dana za Aleksandra Pavlovića /26/ i Aleksandra Kusmuka /26/ iz Foče, koji su prije dva dana u Svetosavskoj ulici fizički napali dvojicu policajaca, nanijevši im povrede, saznaje Srna.

Nakon što su uhapšeni, mladići su 24 časa proveli u pritvoru u Policijskoj upravi Foča i isto toliko u tužilaštvu u Trebinju, da bi po nalogu tužioca danas bili izvedeni pred sudiju Osnovnog suda u Foči.

Osim za krivično djelo napada na službena lica u vršenju dužnosti, za koje se terete obojica napadača, protiv Pavlovića, koji je upravljao vozilom, a nema položen vozački ispit, podnesen je i izvještaj za krivično djelo falsifikovanje isprave jer je kod njega pronađena falsifikovana vozačka dozvola.

Srna saznaje da su dvojica osumnjičenih mladića od ranije poznata policiji i da su višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela.

Kusmuk je ranije kažnjavan, i to zbog prometa droge, a Pavlović je već ležao u zatvoru zbog razbojništva i jedan je od osumnjičenih protiv kojeg je policija u Foči, u okviru akcije “Dojava”, podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivična djela pranja novca i prevare putem interneta.

Iz Policijske uprave Foča podsjećaju da je ovo drugi napad na njihove službenike u ovoj godini jer je u julu napadnuta patrola policije prilikom obezbjeđenja “OK festa” na Tjentištu.

“U oba slučaja policijski službenici su povrijeđeni. Rukovodstvo Policijske uprave Foča osuđuje svaki napad verbalni i fizički na policijske službenike koji časno i pošteno u skladu sa zakonom obavljaju posao”, kaže portparol ove uprave Svjetlana Govedarica.

Na dvojicu policijaca, koji su obavljali redovnu kontrolu saobraćaja, Pavlović i Kusmuk nasrnuli su u utorak, 16. oktobra, oko 10.50 časova.

Policajci su pokušali da zaustave vozilo u kojem su se njih dvojica nalazila, a nakon što nisu htjeli da stanu, vratili su se, izašli iz auta i fizički napali policajce.

Za ovo krivično djelo zakonom je predviđeno od šest mjeseci do pet godina zatvora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments