Nalazi iz hotela „Nebojša“ uredni

0

Vanredni inspekcijski nadzor u hotelu „Nebojša“ na Jahorini, koji je obavljen na zahtjev Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske nakon obolijevanja učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Banjaluke koji su protekle sedmice boravili u ovom hotelu, pokazao je da su nalazi uzorkovane hrane, briseva radnih površina i sanitarni pregled radnika uredni, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju je navedeno da je, prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od rukovodstva navedene osnovne škole, mikrobiološko ispitivanje uzoraka jednog oboljelog djeteta u laboratoriji HBL iz Istočnog Sarajeva pokazalo da je jedno dijete pozitivno na rota virus.

„S obzirom na to da je Ministarstvo u petak, 20. maja, privremeno obustavilo izvođenje ekskurzija i škola u prirodi u hotelu `Nebojša` dok se ne izvrši inspekcijski nadzor, po dobijanju inspekcijskog izvještaja utvrđeno je da nema smetnji da se u okviru realizacije ekskurzija i škola u prirodi ne nastavi boravak učenika u ovom objektu“, istaknuto je u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Fb)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare