Nalaganje badnjaka pred više od 500 vjernika

0

SOKOLAC – U crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu večeras je, nakon bogosluženja na Badnje veče, u porti ovog hrama održano nalaganje badnjaka i vatromet, kojem je prisustvovalo više od 500 vjernika.

Prethodno je načelnik opštine Milovan Bjelica unio badnjak u crkvu, koji je osvještan i darivan.

Protojerej-stavrofor Boris Banduka istakao je u besjedi da se bliži praznik kada proslavni vjernici proslavljaju Rođenje Gospoda Isusa Hrista.

„Velika je to ljubav Božija prema rodu ljudskom, da otac šalje sina u ovaj svijet da ga izbavi od grijeha i smrti. Mi treba da se ugledamo na tu ljubav koju Bog ima prema nama ljudima, da isto tako mi uzvratimo tom ljubavlju i prema Bogu i bližnjima“, naglasio je protojerej-stavrofor Banduka.

Prema njegovim riječima, božićni praznici su dani kada treba praštati i pomagati drugima kojima je potrebno.

„Neka ova božićna noć, koja je nastupila bogosluženjem i sutrašnji praznik, zagriju naša srca. Toplina ovog praznika treba da nas grije i podgrijava našu ljubav prema drugim ljudima i to je osnovna poruka Božića“, istakao je protojerej-stavrofor Banduka.

On je istakao da su zato praznici dati da, osim duhovnog praznovanja, treba međusobno praštati i tako postati dobri i iskreni prema Bogu i svim ljudima, naglasivši da je međusobna iskrenost ono što nedostaje u ovom svijetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare