Nakon dvogodišnje pauze povratak KUD-a „Boksit“

0

MILIĆI – Rukovodstvo i članovi Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Boksit“ iz Milića večeras su, nakon dvogodišnje pauze, odlučili da ponovo bude pokrenut rad društva koje iza sebe ima veliki broj nastupa u Republici Srpskoj, Srbiji, Makedoniji i Grčkoj.

Predsjednik Skupštine opštine Milići Predrag Sušić izjavio je Srni da je inicijator ponovnog pokretanja rada KUD-a načelnik opštine Marko Savić i da će opština finansirati njegov rad.

„Prepuna sala mladih ljudi i njihovih roditelja, kao i starih članova dokaz je da je ovo odlična ideja i da će to biti kvalitetno društvo koje će nastaviti da njeguje dugogodišnju tradiciju“, izjavio je Sušić.

On je rekao da će do Izborne skupštine i formiranja nadzornog i upravnog odbora, Kulturno-umjetničko društvo raditi pod starim nazivom „Boksit“.

Umjetnički rukovodilac Đorđe Vasić rekao je da će folkloristi vježbati u četiri igračke sekcije koje će činiti djeca školskog uzrasta, a imaće i prvi ansambl sa ranijim članovima.

„Proširićemo rad na muzičku i dramsku sekciju. Cilj nam je da omasovimo društvo, jer smo sa radom prestali kada smo imali više od 180 članova, a sada se nadamo i većem odzivu“, izjavio je Vasić.

Kulturno-umjetničko društvo „Boksit“ osnovala je Kompanije „Boksit“ 2014. godine, a zbog epidemije virusa korona prestalo je sa radom u martu 2020. godine. U okviru društva radio je i Kamerni hor „Boksit“.

Pod pokroviteljstvom Kompanije „Boksit“, folkloristi su imali veliki broj nastupa, a organizovani su i festivali folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja na kojem su nastupala društva iz Rusije, Grčke, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Kosova i Metohije, Srbije i Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare