Najuspješniji takmičari Milica Popović i Aleksandar Kozjak

0

Najuspješniji takmičari 11. Vaskršnjeg internacionalnog karate kupa „Pale 2012“ su Aleksandar Kozjak iz Karate kluba (KK) „Hercegovac“ iz Bileće sa osvojene četiri zlatne medalje i Milica Popović iz KK „Romanija“ sa Pala sa osvojene tri zlatne i dvije srebrne medalje.

Predsjednik KK „Romanija“ Pale Momir Popović rekao je Srni da su na sinoć kasno završenom Vaskršnjem karate kupu u sportskoj dvorani „Stambulčić“ na Palama pehari za najuspješnije klubove pripali „Slaviji“ iz Istočnog Sarajeva sa osvojene 54 medalje, drugo mjesto „Hercegovcu“ iz Bileće za 46 medalja i za treće mjesto „Igman“ iz Istočnog Sarajeva sa osvojene 24 medalje.

Popović je istakao da je na kupu nastupalo 20 klubova iz Srbije i Republike Srpske sa ukupno 553 takmičara, dodajući da su članovi KK „Romanija“ osvojili 80 medalja, ali su oni kao domaćini kupa bili van konkurencije i nisu učestvovali u dodjeli medalja.

„Na takmičenju je prikazan odličan karate u svim uzrastima i u jakoj konkurenciji uz učešće više sjajnih reprezentativaca i osvajača medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima“, istakao je Popović.

On je podsjetio da njihov klub već 11 godina na Palama organizuje ovaj kup koji je jedan od najmasovnijih karate takmičenja u ovom dijelu Srpske.

„KK ‘Romanija’ postoji od marta 1999. godine. Kroz naše redove je prošlo više od 700 polaznika, a u klubu konstantno vježba oko 100 članova oba pola podijenjenih u više grupa“, istakao je Popović.

On je dodao da članovi kluba posjeduju više od 30 pehara i više od 1.300 medalja u svim kategorijama od pionira do seniora – u katama i borbama, ekipno i pojedinačno.

Popović je naglasio da je Klub iznjedrio 17 majstora karatea, te da takmičari redovno osvajaju medalje na prvenstvima i kupovima Republike Srpske, a donijeli su i prve madalje osvojene na svjetskim i evropskim prvenstvima.


(www.palelive.com / Srna)

https://www.palelive.com/images/stories/foto-vijesti/kk_romanija_grb.jpg
Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments