Najuspješniji sportista u 2010. Žana Novaković

0

Članica Smučarsko-planinarskog društva „Jahorina“ Žana Novaković proglašena je večeras za najuspješnijeg sportistu Istočnog Sarajeva u prošloj godini. Najuspješniji trener u Istočnom Sarajevu u 2010. je trener Karate kluba „Igman“ Relja Kovač, najuspješniji sportski klub je Atletski klub „Glasinac“ Sokolac“, a najuspješniji sportski radnik je sekretar FK „Slavija“ Vlado Regoje.

Na ceremoniji Izbora najboljeg sportiste za najuspješnijeg sportistu iz kategorije lica sa posebnim potrebama proglašen je Njegoš Mihajlović iz sportskog udruženja „Sunce“, a najuspješniji sportista invalid je Momir Ašonja iz šahovskog kluba „Hendikep“.

Izbor najboljeg sportiste održan je pod pokroviteljstvom grada. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović istakao je da su sportisti Istočnog Sarajeva postigli do sada najbolje rezultate, te da su oni, s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju, i više nego dobri.

„Oni su ponos grada. Karatisti su donijeli medalje sa evropskih i svjetskih prvenstava, skijaši su učestvovali na zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, džudisti su u samom vrhu Balkana, atletičari su imali šampionske titule, a tu su i kikbokseri, fudbaleri…“, istakao je on.

Za izuzetne rezultate sportista postignute u 2010. priznanja su dobili Jelena Trapara /Džudo Klub „Famos“/, Goran Komlenović /Džudo Klub „Famos“/, Ilija Cvijetić /Atletski klub „Glasinac“/, Nikolina Popović /Džudo Klub „Famos“/, Pavle Derikonja /Smučarski klub „Mladen Grujić“/ i Maja Klepić /SK „Jahorina Ski“/.

Priznanja Za izuzetne rezultate trenera su dobili Dejan Vukadin /KK „Slavija“/, Neđo Đurović /AK „Glasinac“/, Mišo Vlaški /FK „Željeznica“/ i Dragan Rabota /KBS „Rajko Kušić“/.

Za izuzetne rezultate sportskih klubova priznanja su dobili Odbojkaški klub „Jahorina“ Pale, Atletski klub „Slavija“, Džudo klub „Famos“ i Džudo sekcija Trnovo.

Priznanja za izuzetne rezultate sportskih radnika dobili su Goran Ivković /škola fudbala „Piksi“ Pale/, Nedeljko Lubura /“Tekvando klub „Istočna Ilidža“/ i Milivoje Janković /AK „Glasinac“/.

Perspektivni sportisti grada su Saša Bjelica /Džudo Klub „Famos“/, Marko Vuković /Džudo Klub „Famos“/, Bojan Bulajić /Karate Klub „Omladinac“ Sokolac/, Aleksandar Obradović /škola fudbala „Piksi“ Pale/, Kristina Tadić /Smučarski klub „Mladen Grujić“/ i Stefan Majdov /Džudo klub „Randori“/.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=NzxaNg45Yv0&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare