Najuspješniji džudisti „Randorija“, „Mladosti“ i „Voždovca“

0

ISTOČNA ILIDŽA – DŽudo klub „Randori“ Istočno Sarajevo sa 22 osvojene medalje najuspješniji je kolektiv na drugom Memorijalnom kupu „Goran Samardžija“, na kojem je u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži učestvovalo oko 450 takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bugarske.

Na jučerašnjem turniru, džudisti „Randorija“ osvojili su po pet zlatnih i srebrnih medalja, kao i 12 bronzanih, a slijede takmičari „Mladosti“ iz Kotor Varoša sa četiri zlata, tri srebra i osam bronzi, te beogradskog „Voždovca“ sa pet zlata i četiri bronze.

Domaćin i organizator ovog turnira, DŽudo klub „Famos“ iz Istočne Ilidže, koji se nije takmičio za najuspješniji klub, osvojio je ukupno 25 medalja – 12 zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih.

Pojedinačno su u kategoriji kadeti najuspješniji bili Jovan Serdar /“Mladost“/ i Una Mićić /“Zvijezda“ Banjaluka/, stariji pionir Saša Šehovac i Lana Erić /“Famos“/, mlađi pioniri Nikola Novaković i Marija Simanić /“Famos“/, stariji poletarci Filip Žuža /“Famos“/ i Adna Lukač /“Braća Lukač“/, te mlađi poletarci Marija Grabović /“Panteri“ Bijeljina/ i Vuk Obradović /“Zvijezda“/.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 40 klubova, tri najuspješnije ekipe su osvojile pehare, a uz medalje, najbolji takmičari u svakoj kategoriji dobili su poklon bon od sponzora „Ipon gira“, odnosno kimono.

Goran Samardžija, koji je bio je član ovog kluba od osnivanja, preminuo je u 24. godini nakon kraće bolesti. Samardžija je za DŽudo klub „Famos“ osvojio brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare