Najmlađim karatistima „Glasinca“ 18 medalja

0

SOKOLAC – Najmlađi takmičari Karate kluba „Glasinac“ osvojili su 18 medalja u katama i u borbama pojedinačno na Memorijalnom turniru „Miloš Delić“ u Bratuncu, rekao je Srni trener ovog sokolačkog kluba Miodrag Borovčanin.

On je naveo da je „Glasinac“ juče u ukupnom plasmanu od 22 kluba zauzeo treće mjesto i dobio pehar.

Borovčanin je izuzetno zadovoljan time kako su najmlađi karatisti podnijeli prvi nastup i podsjetio da je svaki početak težak, a posebno u borilačkim sportovima.

„Prvi nastup u karate kumiteu je od posebnog značaja za moral i psihu mladih sportista koji imaju od nepunih sedam do 10 godina, a bitan je na takmičenju koliko i cijelo vejžbanje do takmičenja“, kaže trener „Glasinca“.

Prema njegovim riječima, zlatne medalje u katama osvojile su Anja Koprivica i Valentina Bojević, a srebrne Vanja Koprivica, Milica Mirović i Valentina Perković.

U borbama pojedinačno zlatne medalje pripale su Lazaru Mirkoviću, Pavlu Petrušiću, Stefanu Janjušu i Damjanu Plakaloviću, srebrne Davidu Plakaloviću, Vukašinu Maloviću, Vedranu Vukojičiću, Magdaleni Marković, Đorđu Petrušiću, Mariji Ećimović i Dušanu Ostojiću, a bronzane Milici Jovanović i Đorđu Koprivici.

Memorijalni turnir „Miloš Delić“, 13. po redu, održan je juče u Bratuncu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare