Најмлађи учесник Мила Мимић рођена прије пет дана

0

МИЛИЋИ – У Милићима је вечерас одржана друга „Конференција беба“ на којој је најмлађа била Мила Мимић, рођена прије пет дана.

Трочлано предсједништво беба, осим Миле, чине „најстарија“ беба Миа Марковић рођена на Видовдан 2022. године и Ана Мимић која има највише браће и сестара.

У пузању се такмичило пет беба, а побиједила је Аника Савић рођена 22. јуна прошле године.

Награђено је укупно 16 д‌јеце која су се такмичила у различитим дисциплинама.

Радомир Цветковић био је најбржи тата у пресвлачењу беба, међу четири такмичара.

Тридесетшестогодишња Јадранка Вуковић Мимић, мајка најмлађе бебе Миле, изразила је задовољство због одржавања овакве манифестације у Милићима.

„Имам шесторо д‌јеце, супруг ми много помаже и ми смо благословена породица“, рекла је Мимићева.

„Конференцију беба“ отворио је начелник општине Милићи Марко Савић који је истакао да је ова лијепа манифестација окупила величанствен број људи.

Он је рекао новинарима да је општина посвећена подстицају пронаталитетне политике и да су прошле године исплаћена 73 подстицаја или укупно 69.000 КМ за новорођене бебе.

Савић је навео да су за прворођено дијете обезбиједили по 500 КМ, друго 750 КМ, треће 1.000 КМ, за четврто 1.250 КМ и за пето и свако наредно дијете у породици 1.500 КМ.

„Ове године имамо 31 дијете за које смо исплатили укупно 25.000 КМ, а тек је половина године“, рекао је Савић.

Он је нагласио да је локална заједница усвојила мјере у вези са боравком д‌јеце у вртићу, тако да је економска цијена за боравак сваког д‌јетета умањена за 17 посто, за свако друго дијете за додатних 20 процената, а треће и свако наредно дијете у породици борави у вртићу о трошку општине.

У забавном дијелу манифестације, одржане у спортској дворани, учествовали су малишани из милићког обданишта „Полетарац“.

Награде и поклоне за учеснике „Конференције беба“ обезбиједила је општина а Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске мајице за д‌јецу.

Другу „Конференцију беба“ организовали су општина Милићи, Предшколска установа „Полетарац“ и Спортски центар уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Покровитељ манифестације је општина Милићи.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare