Najbolji uz najbolje

0

Predsjednik Predsjedništva Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac, i član OKS Žarko Paspalj posjetili su organizatore i učesnike košarkaškog kampa „Hypo Three Points Jahorina 2009“, koji je ove godine, u pet smjena, okupio 639 talentovanih dječaka uzrasta od šest do 16 godina iz regiona, više evropskih zemalja, pa čak i Australije i Kanade, kao i preko 120 gostiju, vrhunskih trenera i promotera.

Prenoseći svježe utiske o onome što je vidio na olimpijskoj Jahorini, Divac je istakao kako mu je veoma drago što se poslije duže pauze, koja traje još od njegovih dječačkih dana, ponovo nalazi na jednoj od najlepših planina na ovim prostorima.

– Ova planina nudi brojne mogućnosti i fenomenalne uslove za organizaciju dječjih i omladinskih sportskih kampova. Stoga i sve što se dešava tokom održavanja ovog košarkaškog kampa predstavlja nešto što ova djeca treba da pamte cijelog života, a sve ovo je korisno u njihovom razvoju i može doprinijeti tome da, prije svega, budu bolji ljudi, a i bolji košarkaši – poručio je Divac.

DSCF2442.jpg DSCF2449.jpg DSCF2450.jpg DSCF2451.jpg DSCF2453.jpg DSCF2465.jpg

On je odao priznanje organizatorima kampa, KK Zvijezda iz Banje Luke, kao i sponzoru, Hypo Group Alpe Adria Bank, koja već godinama pomaže realizaciju ovako velikog i značajnog projekta, ocijenivši da rade više nego dobar posao i daju veliki doprinos afirmaciji košarke i sporta uopšte među mladim ljudima.

– Zaista mi je drago što sam dio ove priče – rekao je Divac i zahvalio domaćinima iz OC „Jahorina“ na srdačnom prijemu i gostoprimstvu, obećavši da će ovu planinu, u ulozi skijaša rekreativca, posjetiti već naredne zime.

Žarko Paspalj je naglasio da rad svakog trenera i pedagoga s djecom predstavlja najčistiju, najveću, pa na neki način i najhumaniju stvar u sportu.

– Broj učesnika i trenera koji su prošli kroz ovaj košarkaški kamp djeluje zaista impresivno. Učešće u radu ovakvog kampa svim klincima predstavlja dobru osnovu za nešto više sutra, nešto više u životu. Neki od ovih dječaka postaće veliki igrači, neki, opet, to neće, ali će im svima ostati u sjećanju druženje i lijepo provedeno vrijeme na predivnom mjestu kakvo je bez sumnje Jahorina – rekao je Paspalj.

Konferenciji za novinare na Jahorini prisustvovao je i generalni direktor Hypo Group Alpe Adria Bank iz Banje Luke, Srećko Bogunović, koji je rekao da osjeća ogromno zadovoljstvo što su već godinama uz ovaj kamp.

Direktor mlađih kategorija Košarkaškog kluba Partizan, Zoran Stevanović, čiji su puleni i najbrojniji učesnici pete smjene kampa na Jahorini, istakao je da je prezadovoljan uslovima na olimpijskoj planini.

– Nismo se pokajali što smo izabrali Jahorinu kao mjesto za treniranje – rekao je Stevanović.

Direktor OC „Jahorina“, Branko Koroman, nije krio da su u ovom akcionarskom društvu iskoristili dolazak sportskih velikana Divca i Paspalja da porazgovaraju o tome šta je to što bi na Jahorini trebalo uraditi da bi sportski sadržaji bili bogatiji i kvalitetniji.

– Usaglasili smo se da Jahorini nedostaje sportska sala i mi ćemo s velikom ozbiljnošću pristupiti i rješavanju tog pitanja – rekao je Koroman.

U maniru dobrog domaćina direktor OC „Jahorina“, Branko Koroman, proslavljenim košarkaškim asovima poklonio je umjetničke slike s motivoma olimpijske planine u zimskom ambijentu.

Fokus / palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare