Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, posjetio Jahorinu

0

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, posjetio je u srijedu olimpijsku planinu Jahorinu na kojoj se trenutno odvija veoma uspješna ljetna sezona. U okviru svoje posjete Novak je prošetao Jahorinom, obišao ski stazu koja nosi njegovo ime i odmarao u Olimpijskom baru na samom vrhu planine, gdje mu je domaćin bio član predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodin Milorad Dodik.

Koliko je ova posjeta važna za Jahorinu potvrdio je i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić: „Ovo je izuzetno veliki dan za Jahorinu i ne mogu opisati koliko poštujem i volim porodicu Đoković. Zadovoljstvo nam je bilo dočekati Novaka i prezntovati mu sve ono što Jahorina nudi. Potrudili smo se da ostavimo dobar utisak i da mu približimo ljubav i podršku koju dobija od stanovnika ove regije. Jahorinu ima ski stazu koja nosi Novakovo ime i želja nam je da osjeća kao da je ovo njegova planina, što zaista i jeste. U prethodnom periodu smo uradili mnogo toga na Jahorini što izaziva pažnju posjetilaca iz najudaljenijih krajeva svijeta. Pred nama je još dosta velikih projekata koji će upotpuniti visoku poziciju Jahorine na mapi svjetskih planiskih centara i zadovoljstvo nam je bilo predstaviti to sve porodici Đoković. Na dobrom smo putu da kao i Nole, budemo broj jedan u tome što radimo.“

Tokom šetnje jahorinskim vrhovima, Novak je posebno pohvalio spoj netaknute prirode i atrakcija koje čine Jahorinu jedinstvenom u regionu. „Jahorina je divno mjesto, posebno ljeti i uživao sam u šetnji ovom planinom!“

Koliko je Jahorina dobila na značaju dolaskom najpoznatijeg svjetskog tenisera govori i činjenica da je vijest o Novakovoj posjeti pronašla put i do svjetski medija, što je itekako značajno za ovu planinu.

Dodik uručio orden Srpske Đokoviću

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio je srpskom teniseru Novaku Đokoviću Orden Republike Srpske na lenti za izuzetan doprinos sportu.

Ovo značajano priznanje Dodik je uručio Đokoviću sinoć na Jahorini, a dodijeljen mu je 2013. godine povodom 9. januara – Dana Republike.

Orden Republike Srpske na lenti dodijeljen je Đokovići za izuzetan doprinos sportu i afirmaciji tenisa i na prostoru Srpske, čime je doprinio i njenoj afirmaciji u regionu i svijetu.

Srpski teniser Novak Đoković boravio je juče na Jahorini gdje je zajedno sa srpskim članom Predsjedništva obišao ski-stazu koja nosi ime po prvom reketu svijeta.

Nakon obilaska olimpijske ljepotice, priređen je neformalni ručak za Dodika i Đokovića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments