Najbolji srednjoškolci iz Sarajeva i osnovci iz Banjaluke

0

Međunarodna gimnazija iz Sarajeva i Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Banjaluke pobjednici su takmičenja ekipa omladine i podmlatka Crvenog krsta/križa BiH u pružanju prve pomoći, koje je danas održano na Palama.

Drugo mjesto među omladincima osvojio je tim iz Orašja, a treće tim Crvenog krsta iz Kiseljaka.

Osnovna škola „Petar Kočić“ iz Prijedora osvojila je drugo mjesto u kategoriji podmlatka, dok je treće pripalo Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije“ iz Bijeljine.

Generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa BiH Rajko Lazić rekao je da je na Palama nastupilo 72 takmičara i 12 ekipa, po šest iz Republike Srpske i Federacije BiH.

„Oni su pokazali svoja znanja i vještine u pružanju prve pomoći i na taj način promovisali vrijednosti Crvenog krsta“, rekao je Lazić i dodao da su djeca obučena da mogu intervenisati prilikom nesreća, sanirati povrede i ukazati prvu pomoć na najbolji način.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao da izrazio je zadovoljstvo što je Republika Srpska, odnosno opština Pale i grad Istočno Sarajevo, domaćin ovogodišnjeg takmičenja u pružanju prve pomoći.

On je dodao da Grad Istočno Sarajevo pomaže aktivnosti Crvenog krsta i uvijek će odavati priznanje ljudima koji ovo rade volonterski.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekla je da opština, pored svih kulturnih i sportskih manifestacija, podržava i ovakve aktivnosti koje imaju humanitarni karakter.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare