Najbolji sportisti Andrija Đerić i Dejana Bogdanović

0

VIŠEGRAD – Član Košarkaškog kluba „Varda HE“ Andrija Đerić proglašen je za najboljeg sportistu opštine Višegrad u prošloj godini, dok je članica Karate kluba „Drina“ Dejana Bogdanović najbolja sportiskinja.

Đerić je prošao sve selekcije višegradske košarkaške ekipe i danas, nakon 15 godina igre u prvom timu, nosi kapitensku traku.

Bogdanovićeva je član reprezentacije Republike Srpske, nosilac crnog pojasa prvi dan i osvajač brojnih medalja na prvenstvu i Kupu Republike Srpske, te Kupu nacija.

Komisija za sport opštine Višegrad za trenera godine je proglasila Dragoljuba Vidačića iz Košarkaškog kluba „Varda HE“, a za sportskog radnika Živka Obrenovića.

Najbolji muški sportski klub je Košarkaški klub „Varda HE“, dok je priznanje za najbolji ženski sportski kolektiv pripalo Odbojkaškom klubu „HE na Drini“.

Za trenera godine omladinskih selekcija proglašen je Saša Todorović iz DŽudo kluba „Višegrad“, a za sponzora preduzeće „HE na Drini“.

Komisija je za najuspješnije talentovane sportiste proglasila džudistu Nikolu Vojinovića, Miloša Stjepanovića i Strahinju Čolakovića, zatim fudbalere Relju Milovanovića i Nikolu Vrećo, karatiste Jovan Vujičića i Đorđa Tasića, odbojkašice Saru Marković, Sonju Simić i košarkaša Dalibora Plečića.

Priznanja i pehare najuspješnijim je uručio načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković, koji je istakao da je samo za takmičarski sport iz budžeta za ovu godinu planirano više od 360.000 KM.

„Posebnu pažnju ćemo posvetiti školskom sportu iz koga se regrutuju svake godine talentovani sportisti i sportistkinje“, rekao je Mišković.

Svečanost proglašenja najboljih sportista održana je u Gradskoj galeriji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare