Najbolji skakač sa višegradskog mosta Borko Miladinović iz Užica

0

VIŠEGRAD – Na sedmoj po redu turističko-sportskoj manifestaciji „Skokovi sa višegradske ćuprije“ , najbolji je bio Borko Miladinović iz Užica, drugo mjesto je osvojio Rade Šćepanović iz Kolašina a treće Ivica Domanović iz Užica. Borko je šest puta učestvovao na ovoj manifestaciji i četiri puta proglašen najboljim skakačem.Kaže da mu je posebna čast skakati u Drinu sa tako monumentalnog istorijskog spomenika za kojeg se vežu mnoge istorijske dobre i loše strane.

„Moja ljubav prema skokovima rodila se još kada sam imao tri godine i kada sam na televiziji gledao skokove sa mostarskog mosta. Tada sam majci rekoa da ću kad porastem i ja skakti sa mosta I zaist moj prvi takmičarski skok bio je kada sma imao 23 godine sa straog mosta u Mostaru“, priča Miladinović o ljubavi prema ovom neobičnom rekretaivnom sportu. Miladinović je na „Skokove“ u Višegrad stigao iz Banjaluke, gdje je dan ranije učestvovao na manifestaciji „Ljeto na Vrbasu“ i takođe bio najbolji skakač.

Otvarajući ovu sportsko rekreativnu manofestaciju na sofi ćuprije na Drini, načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković je rekao da je ovo samo jedna u nizu manifestacije koje promovišu Drinu, Višegrad i njegovo kulturno blago. „ Dani folklora“, Višegradska staza“, „Likovna kolonija“ i mnoge omladinske sportske igre počinju i završavaju se oko najljepšeg i najstarijeg mosta u regionu, kojeg je na pijadestal postavio Ivo Andrić“, obratio se Mišković posjetiocima i ljubiteljima skokova sa ćuprije.

Ove godine na skokovima u Višegradu učestvovalo je 30 skakača iz BiH, Srbije, Crne Gore i Slovenije. Manifestaciju je organizovao Turistički savez Višegrada uz pokroviteljstvo opštine Višegrad i generalno sponzorstvo Hipo-Alpe- Adria banke. Novčane nagrade su bile za prvo mjesto 700maraka plus pehar, za drugo 500 a za treće 300 maraka.

(www.palelive.com / www.opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare