Najbolji rezultati od osnivanja kompanije

0

MILIĆI – Kompanija “Boksit” iz Milića ostvarila je u prvom polugodištu ove godine finansijsku dobit od 3.352.000 KM, što je enormno povećanje u odnosu na isti period prošle godine, kada je zabilježen gubitak od 2.300.000 KM.


“Poslovni rezultati u `Boksitu` u prvom polugodištu ove godine najbolji su od osnivanja 1959. godine. Na nivou kompanije ostvaren je prihod veći za 69 odsto u odnosu na prošlu godinu”, saopšteno je iz kompanije.

Ističe se da su posebno impresivni rezultati ostvareni u sektoru “rudarstvo”, gdje je proizvodnja rude uvećana 2,2 puta, a otkrivke 1,7 puta, u odnosu na isti period prošle godine.

U sektoru “saobraćaj” obim prevoza robe i putnika veći je za 38 odsto, u Fabrici namještaja i masivnih ploča ostvareni prihod veći je za 42 odsto, a u sektoru “proizvodnja hrane” proizvodnja konzumnih jaja veća je za 12 puta.

Znatno bolji poslovni rezultati, u odnosu na isti period prošle godine, ostvareni su i u sektorima “građevinarstvo”, “mašinstvo i elektro-održavanje” i “ugostiteljstvo i turizam”.

Kompanija je u ovom periodu investirala oko 2.600.000 KM vlastitih sredstava u različite projekte, a u toku je realizacija investicija ukupne vrijednosti od 10.000.000 KM, takođe iz vlastitih izvora.

Istovremeno, u proizvodne sektore kompanije primljeno je 125 novih, mahom mladih stručnih kadrova, a prosječna plata iznosila je 850 KM, bez toplog obroka, i veća je za pet odsto u odnosu na prošlu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments