Najbolji osnovci na prijemu kod načelnika opštine

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica na današnjem prijemu za učenika generacije i vukovce Osnovne škole „Sokolac“ uručio je prikladne novčane nagrade i obećao sve vidove pomoći mladima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

„Na vama je da svojim radom doprinesete razvoju i napretku naše lokalne zajednice, a na nama da ulažemo u vaše škole, sportske klubove i organizacije koje okupljaju mlade“, istakao je Bjelica.

On je naglasio da opština Sokolac ima dobru saradnju sa Osnovnom školom „Sokolac“ i najavio skori završetak radova na uređenju ulice „9. januar“ koja vodi do ove ustanove, te u okviru toga i uređenje školskog prilaza.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Rajić istakao je da je šest učenika – vukovaca bilo najbolje od ukupno 101 đaka u završnim razredima i da se o svakom od njih može mnogo toga lijepog reći.

On je, govoreći o prednosti novih informacionih tehnologija u obrazovanju, naglasio da su postale svakodnevica, te podsjetio da je ta potreba došla do izražaja u vrijeme praćenja onlajn nastave kada su osnovci pokazali da su tehnički pismeni.

„Ovakva djeca su naša budućnost i sreća je ih da imamo još dosta ovako veoma uspješnih, koji možda nisu imali tu sreću da baš uvijek imaju sve petice. Mi smo podneblje koje je rasadnik veoma kvalitetnih mladih ljudi u svim oblastima“, istakao je Rajić.

Rajić kaže da je učenik generacije u Osnovnoj školi „Sokolac“ Milica Borovčanin postigla velike uspjehe ne samo u redovnom školovanju, nego i u vannastavnim aktivnostima, kreativnom radu, književnom stvaralaštvu i niz uspjeha i van Republike Srpske.

Učenica generacije je rekla da planira da upiše gimnaziju – opšteg smjera na Sokocu, a nakon toga vjeruje da će se opredijeliti za studij prirodnih nauka.

Na prijemu za najbolje osnove novčane nagrade su danas uručene Milici Borovčanin, Marijani Grujić, Đorđu Gladancu, Katarini Renovici, Strahinji Čoboviću i Sergeju Beatoviću.

Prijem za najbolje srednjoškolce

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica primio je danas učenika generacije Srenjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ i đake koji su u srednjoj školi imali sve odlične ocjene, te im uručio prikladne novčane nagrade.

Nagrade su uručene učeniku generacije Ani Nešković i učenicima koji su imali sve petice u srednjoj školi – Banetu Simiću, Ani Mandić, Mirjani Petrović, Tatjani Gutalj i Gorici Tadić.

Učenik generacije Ana Nešković kaže da planira da upiše elektrotehniku u Novom Sadu, Beogradu ili Istočnom Sarajevu jer svoje dalje školovanje vidi u toj oblasti, koja koja donosi napredak zajednici i njoj kao mladom čovjeku.

Bjelica je rekao da Sokolac godinama brine o mladima i čini sve da im omogući dalje školovanje, ali i da očekuje da se nakon toga vrate u svoju lokalnu zajednicu, gdje postoje dobri uslovi za život.

On je upoznao buduće studente o aktivnostima koje sprovodi lokalna uprava i o realizaciji niza projekata kojima se otvara velika perspektiva pred ovom opštinom.

„Sokolac je iznjedrio veliki broj uspješnih ljudi, posebno u posljednjem vijeku i od vas očekujemo da doprinesete daljem razvoju ove opštine i da se nakon školovanja vratite ovdje, gdje je i najljepše“, poručio je Bjelica.

Direktor Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Miroslav Maksimović rekao je Srni da je ponosan na to da od prošle godine učenici u ovoj školi, osim opšteg, mogu da upišu i računarsko-informatički smjer Gimnazije, što smatra jednim od važnih koraka za budućnost mladih u ovoj sredini.

Maksimović je rekao da su ove godine srednjoškolsko obrazovanje u ovoj ustanovi završilla 83 učenika u školi na Sokocu i 16 u Područnom odjeljenju na Han Pijesku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare