Najbolja predstava „Maratonci“ pozorišta sa Pala

0

Maratonci trče počasni krug“ u izvođenju Studentskog pozorišta sa Pala, po ocjeni stručnog žirija, najbolja je predstava na 15. festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske koji je završen u Modriči.
Predstavu „Maratonci trče počasni krug“, po tekstu Dušana Kovačevića, režirali su Jovana i Nemanja Kostić.

Najbolja predstava po izboru publike je „Ćopićevi junaci“ u izvođenju Teatar scene iz Novog Grada, rađena po tekstu Branka Ćopića u režiji Nemanje Kostića.

Posebne pohvale žiri je dodijelio Dramskoj sceni Srpskog prosvjetno-kulturnog društva „Prosvjeta“ Prnjavor za vaspitno-eduktivnu ulogu predstave „Prvi put“ i Pozorištu mladih „Patos“ iz Smedereva, gostima festivala, za istraživački pristup pozorišnoj umjetnosti u predstavi „Iner lajt“.

Nagradu za najbolju mušku ulogu žiri je dodijelio Branislavu Roljiću za ulogu Koste, nepokretnog mladića u predstavi „Grebanje ili kako je umrla moja baka“ Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Tanji Kenjić za ulogu Mirke u predstavi „Maratonci trče počasni krug“ Studentskog pozorišta sa Pala.

U stručnom žiriju bili su diplomirani glumci iz Banjaluke Belinda Božičković, Neda Šegrt i Bojan Kolopić, te nastavnik srpskog jezika u penziji Gligor Muminović iz Modriče.

Više od 2.500 posjetilaca za šest dana festivala imalo je priliku da vidi 11 predstava deset omladinskih pozorišta iz Republike Srpske i Pozorišta mladih „Patos“ iz Smedereva.

Festival je organizovala Asocijacija omladinskih pozorišta Republike Srpske i Srpski kulturni centar Modriča, uz podršku Vlade Republike Srpske, opštine Modriča i DIS – Pozorište mladih Banjaluka.

Predsjednik Organizacionog odbora festivala Novica Bogdanović rekao je da je ovaj festival jedan od boljih kada je riječ o kvalitetu predstava, broju publike i odnosu lokalne zajednice prema manifestaciji.

Zatvarajući festival zamjenik načelnika Modriče Nikola Savić zahvalio je omladinskim pozorištima iz Bijeljine, Novog Grada, Pala, Mrkonjić Grada, Smedereva, Zvornika, Prnjavora, Banjaluke i Modriče za izuzetan kulturni događaj koji su podarili ovoj lokalnoj zajednici.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare