Najbolja mlada matemamtičarka

0

Veoma sam ponosna na uspjeh i titulu republičkog prvaka iz matematike, a najsrećnijom me čini spoznaja da sam u svoje malo mjesto Mokro i istoimenu školu donijela priznanje koje govori da svi zajedno dobro i vrijedno radimo i predstavljamo mali, ali uzoran kolektiv.

Ovim riječima, učenica osmog razreda mokranjske škole Slavica Matić osvrće se na činjenicu da je nedavno u Prijedoru osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju iz matematike i na taj način svoje malo mjesto u opštini Pale i obrazovnu ustanovu koju pohađa svrstala u red najuspješnijih u Srpskoj.

Kaže da matematiku nikada nije prihvatala kao bauk, već da je, naprotiv, ovaj nastavni predmet „oduvijek doživljavala kao najveću ljubav“ i izdvajala kao omiljeni.

– Naravno, tu ljubav bilo je potrebno njegovati vrijednim radom i upornom vježbom, a u tome sam imala i nesebičnu pomoć nastavnice Gordane Miletić. Zvanje republičkog prvaka najbolja je nagrada za takav pristup i potvrda da se trud isplati – kaže ova djevojčica, ne krijući da se „punom parom“ priprema i za državnu smotru, koja bi krajem mjeseca trebalo da bude održana u Vitezu.

Ne krije da već ima i životne planove u vezi sa matematikom, odnosno da planira upisati Matematičku gimnaziju, a potom i Prirodno-matematički fakultet, što smatra prirodnim slijedom događaja.

– Želim da matematika bude moja profesija i da me prati cijeli život. To očekujemo od svake ljubavi, a ja i matematika imamo upravo takav odnos – kaže Slavica Matić.

Obaveze

Slavica priznaje da joj nije lako uskladiti brojne obaveze, s obzirom da je aktivna u nekoliko školskih sekcija, a pohađa i školu violine.

– Čovjek treba da voli ono čime se bavi, pa će pronaći vremena za sve svoje ljubavi, a ja u tome za sada uspijevam – kaže ova učenica.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare