Najbolja fotografija Mladena Vidovića sa Han Pijeska

0

SOKOLAC – Fotografija „Prvi zimski zalazak na planini Javor“ Mladena Vidovića sa Han Pijeska izabrana je za najljepšu od 87 prispjelih 32 autora na foto-konkursu „Romanijska zima“, sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“.

Sekretar ovog društva Vera Mijatović rekla je Srni da je Vidovićeva fotografija dobila najveći broj glasova /lajkova/ na društvenim mrežama, ali i najveću ocjenu tročlanog žirija.

Ona je navela da je prema broju glasova /lajkova/ drugo mjesto pripalo fotografiji „Sunčevi zraci“, autora Alekse Kalajdžića iz Foče, a treće fotografiji „Romanijska Lazarica u zimskom, božićnom ruhu“, autora Momira Tomića sa Sokoca.

Prema ocjeni žirija, drugu nagradu na ovom konkursu osvojio je Igor Simović sa Pala za fotografiju „Panorama Romanije u zimskom ruhu“, a treće Srpko Rajić sa Sokoca za „Zimsko predvečerje u Kalauzovićima“.

„Fotografije govore više od riječi o ljepotama romanijskih krajeva. One svjedoče o prirodne ljepote romanijske regije, potvrđuju prirodno bogatstvo i turističke potencijale, ali i tugu napuštenih sela, te radost susretanja u zimske praznične dane“, istakla je Mijatovićeva.

Ona je naglasila da je tročlani žiri u sastavu Milenko Stanković – fotograf, Velemir Elez – novinar i Milanko Borovčanin – književnik, imao težak zadatak.

„Sve fotografije pristigle na naš konkurs biće izložene u narednih nekoliko dana u prostorijama Planinarskog društva u Sportskoj dvorani na Sokocu, a nagrade najuspješnijim autorima uručene u novoizgrađenom Planinarskom domu `Crvene stijene` na Romaniji, na svečanosti koja će biti organizovana do kraja februara“, navela je Mijatovićeva.

Planinarsko društvo „Glasinac“ osnovano je na Sokocu u julu 2009. godine i ima 80 članova.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare