Najavljeno otvaranje jame “Podbraćan”

0

MILIĆI – Iz Kompanije “Boksit” iz Milića najavljeno je da bi uskoro trebalo da bude otvarena jama “Podbraćan” koja bi u naredne tri godine trebalo da nadomjesti rudarsku proizvodnju sa površinskog kopa. Ovaj poslovni poduhvat rezultat je preduzetih mjera na konsolidovanju stanja u zvorničkoj Fabrici glinice “Birač”, “Boksitovom” strateškom partneru, navedeno je u saopštenju iz Službe Kompanije za odnose sa javnošću.

Stvaranjem povoljnijeg i sigurnijeg poslovnog ambijenta u Fabrici glinice, kao i urednijeg plaćanja obaveza, u Kompaniji “Boksit” je uveden četverobrigadni sistem rada na pripremi i proizvodnji rude.

“Cilj je da se nadoknadi zaostatak iz proteklih mjeseci, te obezbijede dovoljne količine rude da Fabrika glinice može da radi punim kapacitetom”,istaknuto je u saopštenju.

Za rad u jami biće angažovana stručna radna snaga, osposobljena u vlastitoj režiji, kao i savremena jamska oprema, koja će biti nabavljena od renomiranih kineskih proizvođača.

Površinski kop “Podbraćan” bio je nosilac rudarske proizvodnje u Kompaniji “Boksit” u prethodnih 40 godina, a jama “Podbraćan” trebalo bi da bude okosnica proizvodnje u narednih 25 godina, saopšteno je u “Boksitu” iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments