Najavljeno otvaranje jame „Podbraćan“

0

MILIĆI – Iz Kompanije „Boksit“ iz Milića najavljeno je da bi uskoro trebalo da bude otvarena jama „Podbraćan“ koja bi u naredne tri godine trebalo da nadomjesti rudarsku proizvodnju sa površinskog kopa. Ovaj poslovni poduhvat rezultat je preduzetih mjera na konsolidovanju stanja u zvorničkoj Fabrici glinice „Birač“, „Boksitovom“ strateškom partneru, navedeno je u saopštenju iz Službe Kompanije za odnose sa javnošću.

Stvaranjem povoljnijeg i sigurnijeg poslovnog ambijenta u Fabrici glinice, kao i urednijeg plaćanja obaveza, u Kompaniji „Boksit“ je uveden četverobrigadni sistem rada na pripremi i proizvodnji rude.

„Cilj je da se nadoknadi zaostatak iz proteklih mjeseci, te obezbijede dovoljne količine rude da Fabrika glinice može da radi punim kapacitetom“,istaknuto je u saopštenju.

Za rad u jami biće angažovana stručna radna snaga, osposobljena u vlastitoj režiji, kao i savremena jamska oprema, koja će biti nabavljena od renomiranih kineskih proizvođača.

Površinski kop „Podbraćan“ bio je nosilac rudarske proizvodnje u Kompaniji „Boksit“ u prethodnih 40 godina, a jama „Podbraćan“ trebalo bi da bude okosnica proizvodnje u narednih 25 godina, saopšteno je u „Boksitu“ iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare