Najavljena ulaganja u proizvodne kapacitete

0

VLASENICA – Proizvođači maline, predstavnici opštine Vlasenica i firme „Master fruts“ sastali su se danas u Vlasenici kako bi sagledali načine jačanja proizvodnje ovog voća i malinarstva kao grane.

Milisav Jovanović, predstavnik ove firme čija je djelatnost otkup, zamrzavanje, prerada i izvoz maline i drugog voća, izjavio je novinarima da „Master fruts“ duži niz godina radi sa poljoprivrednim proizvođačima nudeći im otkup jagode, maline, kupine, trešnje i višnje.

„S obzirom na to da već kreće sezona, mi sada možemo ponuditi siguran otkup svih sorti i sedmično plaćanje, kao što već duži niz godina radimo na području Skelana. Naredne godine ćemo krenuti u investiranje i izgradnju objekta na području opštine Vlasenica“, istakao je Jovanović.

Samostalni stručni saradnik za razvoj poljoprivrede u opštinskoj upravi u Vlasenici Rade Mališević rekao je novinarima da bi izgradnja hladnjače mnogo pomogla da se proizvodnja jagodičastog voća na području ove lokalne zajednice podigne na viši nivo.

„Vlasenica trenutno nema kapacitete gdje bi se mogla smještati malina, što otežava proizvodnju. Svi proizvođači sa područja naše opštine moraju svoje proizvode slati u Srebrenicu, Bratunac ili Goražde, što im smanjuje kvalitet, konkurentnost i cijenu“, ukazao je Mališević.

Na poziv organizatora odazvalo se 30 malinara sa područja opštine Vlasenica.

Sastanak je održan u amfiteatru Poljoprivrednog fakulteta u Vlasenici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments