Najavljena nova ulaganja u bolnicu

0

FOČA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić izjavio je da će novoopremljeni Centar za sterilizaciju u Univerzitetskoj bolnici Foča biti jedan od najmodernijih u Srpskoj i najavio nova ulaganja u tu bolnicu.

Škrbić je danas tokom posjete Centru za sterilizaciju, u koji su Ministarstvo, Fond za zdravstvenu zaštitu i Univerzitetska bolnica uložili 600.000 evra, istakao da je ovo samo jedan od projekat koji je Vlada proteklih nekoliko godina realizovala u Univerziteskoj bolnici Foča.

„Centar za sterilizaciju jedan je od najopremljenijih u Srpskoj. Sa novom tehnologijom biće uveden kvalitetniji pristup u radu“, rekao je Škrbić.

On je naveo da je u toku je i izgradnja objekta za Hemodijalizni centar, realizovana putem privatno-javnog partnerstva. „Opremanjem ovog centra biće riješeni problemi pacijenata iz ovog dijela Srpske“, naglasio je Škrbić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite najavio je da će u Foči biti opremljene i prostorije za transFuzijsku medicinu po svim evropskim standardima, kao što je u proteklom periodu uloženo u radiološku službu, laparoskopsku i vaskularnu hirirugiju.

„Uskoro bismo putem projekta `Koreja 3` trebalo da opremimo i Centar za interventnu kardiologiju sa savremenom opremom“, dodao je Škrbić.

Škrbić je rekao da tender za izgradnju objekta regionalnog zavoda za zaštitu zdravlja nije uspio i da je u toku obnova postupka kako bi se pronašao najbolji izvođač radova.

Direktor Univerzitetske bolnice Foča Veljko Marić rekao je da u toj zdravstvenoj ustanovi imaju odgovarajući kadar, ali i da je bolnica opremljena, te da više nema potrebe da pacijente šalju u druge centre.

„LJekari, njih 88, uspješno rade svoj posao. Mi smo i nastavna baza Medicinskog fakulteta tako da i pacijenti, ljekari i studenti imaju sve na jednom mjestu. U narednom periodu ćemo raditi na tome da nabavimo magnetnu rezonancu za šta smo dobili obećanja iz Vlade Srpske“, naglasio je Marić.

Ministar Škrbić razgovarao je i sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem i obećao da će Vlada nastaviti sa ulaganjima u tu opštinu.

On je izrazio zadovoljstvo što, kako je naveo, Vlada Srpske konačno može normalno sarađivati sa načelnikom ove opštine što prije nije bio slučaj.

Mašić je istakao da su bolnica i fakulteti – Medicinski i Bogoslovski, najbolje što Foča ima.

„Nastojaćemo da uspostavimo trajnu saradnju. Očekujemo značajna ulaganja i veće prisustvo Vlade Srpske u Foči“, naglasio je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare